28 Nisan 2012 Cumartesi

Hande Altaylı-Kahperengi

Uzun zamandır okumadık istediğim,nihayet 3 günün sonunda bitirdiğim bu kitaba tek kelimeyle BAYILDIM!!!! Saat gece yarısı 01:07 ama ben kitabı yazmadan günü noktalamak istemedim.İlk defa Hande Altaylı'nın bir kitabını okudum.
Sayfaları daha ilk çevirmeye başladığımdan itibaren öykü beni içine öyle bir aldı ki resmen olaylar çevremde gelişiyormuş gibi hissettim...Çok fazla detay vermek istemiyorum ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim.Bu kitabın beni bu kadar etkilemesi dostluğa arkadaşlığa çok değer vermemden kaynaklandı diye düşünüyorum.En yakın arkadaşım kardeşim dediğim tek bir insan var o da Reyyan..Sahip olmadığım kardeşim yerine koydum onu.İşte kitabımızın kahramanları olan Narin ve Deniz de tıpkı ben ve Reyyan gibiydiler.Ondan bu kadar içinde kayboldum bu kitabını sanırım...Daha fazla uzatmadan herkese iyi geceler,tatlı bir pazar günü diliyorum şimdiden :)

ALTINI ÇİZDİĞİM SATIRLAR:
"İnsan bazen bir yerde takılıp kalıyordu ve diğerleri yürüyüp giderken,o bir yol bulup geçemiyordu.Kendisine olan da buydu:Takılıp kalmak."

"Yalnızlık tek başına kalmak değil,tek başına kalmaktan kaçmaya çalışmaktır.Bunun için ne kadar uğraşırsan durumun o kadar acıklı hale gelir."

"Geçmişle hesaplaşmanın yolu yoktu,çünkü geçmiş geçiyordu.Kalan sendin."

"Biliyor musun dedi Fırat,galiba aşk birini unutamamak değil,onu her gördüğünde yeniden hatırlamak.Kaç yıl geçerse geçsin,her karşına çıktığında aynı şekilde hissetmek.
Arada unutsan bile mi?
Arada unutsan bile"

ARKA KAPAK
Romanları yayımlandığında en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı’dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.

O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fırat’ı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğine unutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.

Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbul’un ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir.

Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı romanları yayımlandığı yıllarda en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı’dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.

15 yorum:

  1. Yorumlarından anladığım kadarıyla güzel bir kitap.Bu da aklımda bir kenar da dursun o zaman.ismi bir hayli ilginçmiş romanın..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir kitaptı :) Evet ismi oldukça ilginç ben de isminden dolayı merak edip okudum ve çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  3. sırada okunmayı bekliyor :) tanıtım için eline sağlık ..

    YanıtlaSil
  4. Aklımda olsun bu kitap.Sağol tatlım :)

    YanıtlaSil
  5. İrem'cim öncelikle yeni blog düzeninin renkleri içimi açtı. :))
    Hande Altaylı'nın Aşka Şeytan Karışır" kitabını okumuştum ve senin gibi bir solukta. Bu kitabı henüz almadım ama listeme eklesem iyi olacak. :))
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşahcım teşekkür ederim :)
      Kahperengiden sonra bu kadının diğer kitaplarını da alıp okuyacağım zaten :)
      sana da keyifli okumalar :))

      Sil
    2. Rica ederim canım.
      Sağol :))

      Sil
  6. ismi bana çok itici gelmişti, ama şimdi daha iyimser bakıyorum yazınızı okuduktan sonra.. bir gün elime geçerse mutlaka okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ismini görünce ayyy bu nasıl bir kitap ismi yaa amaaann demiştim.sonra konusunu okudum,kendisini okudum ve çok sevdim :) bence okumalısın derim :)

      Sil
  7. I always ѕpent my half аn hour to read this web
    site's content every day along with a cup of coffee.

    my blog ... pool square grids and brackets
    Review my website horse betting

    YanıtlaSil
  8. I аm not surе where уоu're getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

    My page; SEOPressor V5

    YanıtlaSil
  9. It is peгfect time to mаke a few plans fоr the futuгe and it's time to be happy. I've read this ѕubmit аnd if I maу јuѕt I want tο cοunsеl yοu
    feω attention-grаbbing things oг аdvicе.
    Peгhaрs yοu cοuld wгite subѕequent articles regaгԁіng this article.
    I ωant to learn еven morе things approxіmately it!


    Cheсk out my webрagе SEOPressor

    YanıtlaSil
  10. Remarkable things here. I am very happy to see your post.
    Thanks a lot and I'm having a look ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

    Here is my web page - SEO

    YanıtlaSil