13 Haziran 2012 Çarşamba

2 Film Birden

Merhabalar :)Havalar çok sıcak gidiyor malum.Ben de ya kitap okuyarak yada film izleyerek vakit geçiriyorum.Akşam olunca da ana-kız yürüyüşe çıkıyoruz.Ben de yemekten sonra film izledim.Aslında bir tanesini daha önceden izlemiştim.Ama ancak şimdi yazmadığımı farkettim :)


Öncelikle Emma Watson'un filmi Ballet Shoes/Bale Ayakkabıları adlı filmi ile ilgili yazmak istiyorum.Film güzeldi.3 tane kızın tuhaf biri tarafından bir eve getirilip beraber büyümeleri ile başlıyor..Sonrasında 3 kız da evlerine pansiyoner olarak gelen bir akademi öğretmeni sayesinde sanat akademisine başlıyor ve olaylar böyle gelişiyor.Genel olarak filmi beğendim.Ailecek rahatça izlenebilir.Emma Watson'ı da Harry Potter'dan beri çok sevdiğim için bana iyi geldi.Tavsiye ederim.Ayrıca eğer Harry Potter filmlerini izlediyseniz ve karakterleri de biliyorsanız burada da Vernon Enişteyi,Madam Pomfrey de bu filmde yer almakta :)


FİLM HAKKINDA
IMDB Puanı:7.0/10
Yapım:2007 ~ İngiltere
Tür: Dans, Dram, Müzikal
Yönetmen: Sandra Goldbacher
Oyuncular: Emma Watson, Marc Warren, Emilia Fox, Richard Griffiths, Yasmin Paige, Skye Bennett, Eileen Atkins, Gemma Jones, Harriet Walter, Heather Nicol, Lucy Boynton, Lucy Cohu, Mary Stockley, Teresa Churcher
Senaryo:Heidi Thomas
Senaryo (Kitap) : Noel Streatfeild
Yapımcı:Piers Wenger
Görüntü Yönetmeni: Peter Greenhalgh
Müzik:Kevin Sargent
Süre:1 saat 30 dk
Gösterim Tarihi:
26 Aralık 2007 (Türkiye)
Filmin Konusu:

BBC tarafından bir çocuk masalından uyarlanan Ballet Shoes da Emma Watson bir öksüzü canlandırıyor.Emma Watson filmde Richard Griffiths'ın(Harry Potter daki Karakteri Vernon Dursley) yanında yardımcı oyuncu olarak oynuyacak. Filmin konusu; tuhaf bir kaşif tarafından evlat alınan ve kaşifin kuzeni tarafından büyütülen üç kimsesizin hayatıdır.Bir TV kaynağına göre Emma Watson tam olarak bu rol için doğmuş.

Gelelim 2. Filmimize...
Bu filmi izleyeli biraz oldu.Ama yazmayı unuttum mu ne oldu hatırlamıyorum.Ama filmi sevmiştim.İsmi I Me Wed/Evlen Benimle.


Filmimizde İsabel isminde bir kızımız var.Kendi ayakları üstünde durabilen bekar bir kadın.Hem annesi hem en yakın arkadaşı onun da evlenip yuva sahibi olmasını çok istiyor.Ama İsabel'in pek o taraklarda bezi yok.Ta ki karşısına doğru adam diyeceği biri çıkana kadar.Ve bir kızımız bir değişiklik yapmak istiyor.Ama tabi bu arada hayatına Colin girer ve bakalım neler olur :)
Bu film de sıcacık bir film tavsiye ederim.




Filmin Özeti

Isabel Darden güzel, başarılı, çekici, 30 yaşında bir kadındır. Hayatında her şey yolunda gözükmektedir. Pek çok arkadaşı ve güzel bir kariyeri vardır ancak, annesi ve arkadaşları evlenmesi konusunda sürekli baskı yapmaktadırlar. Bu baskılardan sıkılan Isabel, herkesi susturmak için bir karar verir. Bu dünyada onu en iyi tanıyan insanla evlenecektir, yani kendisiyle. Annesinin hayal kırıklığı ve en iyi arkadaşı Amy’nin onaylamamasına rağmen Isabel hazırlıklara başlar. Kararından çok memnundur. Ta ki, yakışıklı ve zeki Colin’le tanışana dek...

Şimdilik benden bu kadar.Umarım filmleri sizler de izler ve beğenirsiniz :)

7 yorum:

  1. 2.filmi merak ettim bende :)

    YanıtlaSil
  2. Aynı ben de sizin gibi kitap okuyup,film izleyerek vaktimi geçiriyorum.Yoksa bu sıcaklar çekilmez ! Bu filmleri de hemen izlenecekler arasına alıyorum ! :)

    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özellikle de nemli bir yerse yaşadığımız yer :)
      bu arada sitene gelmiştim daha önce üyesiyim zaten :) sevgiler..

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. heeeeey evlen benimle çok güzeldi ne ilginç filmdi.
    geçen kış yazmıştım.
    sona çok film dolunca silmiştim.
    :)

    ama ilk filmi izlemedim. alla alla nasıl kaçırmışııım.
    hem de emma.
    hemen izleriiim.
    :)

    YanıtlaSil