26 Temmuz 2012 Perşembe

Biraz Dertleşelim mi Blog?


Merhaba Blog...Bugün içimden hiç güzel şeyler yazmak gelmiyor..O yüzden biraz içimi dökmek,biraz dertleşmek istiyorum tamam mı?Hep kitap yada film paylaşımı yapardım ama idare ediver bugün beni...
Ben bugünlerde pek iyi değilim blog..Canım çok sıkkın..İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Kitap okuyorum,film izliyorum ama bir tat alamıyorum..Çok yalnızım..Tamam çok şükür ailem yanımda ama hani konuşacağın,dertleşeceğin bir dostun yanında olmadı mı pek de bir şey olmuyor...
Bir kere 3 yıldır çalışma hayatındayım ama doğru düzgün güzel bir tatile çıkamadım.Başkalarının tatil fotolarını,yazılarını görünce okuyunca açıkçası sinir beni boğuyor.Dolayısıyla bu da bana ürtiker hastalığı olarak geri döndü.Tüm kollarım,bacaklarım kıpkırmızı halde hatır hatır kaşınıyor.Bugün doktora gittim bana 2 merhem bir hap verdi.Geçmezse iğne vurulucam..Anneannem çok şükür kanseri yendi 2 yıl önce.Ama ondan geriye sadece bir enkaz kaldı..Biz zorla yedirip içirmesek hiçbir şey yapmıyor.Hayattan kendisini tamamen soyutladı.Eskiden bir söyleyip beş gülen 140kglık kadın şuan 45 kilo ve resmen söndü..Annem de onun bu haline çok üzülüyor..Psikolojisi çok bozuk anneannemin..Doktorlar bile bir şey yapamıyor..Yine umudumuzu yitirmek istemiyoruz ama anneannem bundan sonra böyle gidecek sanırım.Elimizden gelenin en iyisini yaptığımız halde bile..Sağlık olsun yeter ki sağlığı olsun yanımızda olsun ama hepsine razıyız..Ama insan yine de üzülüyor..İyi rahmetli dedem anneannemin bu hallerini görmedi..Yoksa daha beter olur kahrolurdu adamcağız... :(Daha onun acısı tazeyken hem de...
Bu yıl müdürümüz değişti.Bakalım bizi neler bekliyor..Papatyalarım da mezun oldu zaten.Okula hiç gidesim yok.. :(
Alaçmı sevmiyorum.Orduyu çok özlüyorum.Ben orada doğmadım ama orada büyüdüm.Çevrem arkadaşlarım herkes orada.Bazıları dağılmış olsa da..Alaçamda hiç arkadaşım yok.2 tane vardı biri istanbula tayin istedi.Arada görüşüyoruz.Diğeri köyde olduğu için sık görüşemiyoruz.Çok sıkılıyorum ve çok bunalıyorum.Alaçamdan bir an önce gitmek istiyorum.İnşallah 2 yıl sonra daha iyi bir yere mümkünse şehre gitmek istiyorum.Burada resmen köreldim.Ne sinema var ne bir sosyal faaliyet.Oysa ben her gün bir şey yapmalıyım.Orduda öyleydim..Bir sinema için 1,5 saat yol gidiyorum samsuna..Buna da şükür tabi ki sonuna kadar..Ama ne bilim..
Sonra 1-2 dostum dışında ne arayanım var ne soranım..Herkes ben aradığım sürece var.İnsan bir samimiyet bir sıcaklık arıyor doğrusu..Viyanadan da ses yok tabi.Allahtan başkasını bulmamış valide sultan kandırmış beni..Kilo vermem lazım salı günü diyetisyene gidicem inşallak.İrademe sahip çıkıp şu bacaklarımı şekle sokmak istiyorum.Bunu düşündükçe de hatır hatır kaşınıyor kızarıyor her yerim..
Bu aralar her şeye herkese çok çabuk öfkeleniyorum.Her yeri kırıp dökesim geliyor.Yada kızdığım kişiyi dövesim geliyor ama tutuyorum kendimi.Bu da bana iyi dönüş yapmıyor.
Bir de şu var ki artık her konuştuğumda acaba o kırıldı mı bu üzüldü mü diye düşünmekten bıktık,sıkıldım.Bunun stresi de troidime yaramıyor hemen yükseliyor değeri..Offf bilmiyorum blog..Dün bunlar yetmezmiş gibi çok sevdiğim kuşum Limonum evden farkedemeden kaçtı..Annem telefonda konuşurken elindeki kağıtla oynuyormuş.Sonrasında perdelerden mi korktu ne oldu bilmiyoruz.Hiç kaçacak bir hayvan değildi.Biz ona o bize çok düşkündü.Ben de Allah kahretsin ki uyuyordum.Yoksa hiçbir şey olmazdı..Yavrumun başına kimbilir ne geldi,öldü mü başkası mı aldı.Ki inşallah öyle olmuştur..Çok vicdan azabı çekiyorum.Ortalığı batırıyor,beni kitap okurken pek rahat bırakmıyor diye kızardım kuşuma.Ama çok severdim ve oynamadan duramazdım onunla..Bana koş koş derdi,aşkım canım kuşum hepsini söylerdi..Omzumdan geri gelmezdi...Hep babama kızardım salma şu kuşu başına bir şey gelecek bak derdim.Beni hiç dinlemezdi.İnadıma giderdi..Ben de birkaç defa rüyamda kafesini boş görürdüm onun..Demek ki bana malum oldu..Olan kuşuma oldu..
Çoğu insan düşünebilir "aman kuş işte" diye yenisini alırsın diye.İnsanlar ölüyor diye..Doğru..Ama kendin bakıp besledin mi ona alıştın mı öyle çok koyuyor ki insana..
Hele annem bugün kimbilir yavrucuk nerede,hep bizim kızmalarımızı,evin her şeyini aldı götürdü ondan çıktı hepsi deyince hep mahvoldum..Şuan bile hala ağlıyorum ve içim çok acıyor blog...Limonum inşallah iyidir..İnşallah onu başkası bulmuştur da bakardır.Razıyız buna..Eğer diğer ihtimal olduysa umarım acı ve korku çekmemiştir :(
Şimdi belki de bir meleksin miniğim..seni hiç unutmayacağım.Yada belki bir mucize olur ve bize dönersin..Yoksa ışıklarla uyu olur mu?
Neyse...Blog bugün benden bu kadar...Beni dinledin..Teşekkür ederim..Yarın yeni ve güzel bir gün olur umarım...
Sevgiler

DipNot:Bu yazıyı sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.Sizi üzdüysem özür dilerim.Sanırım düzelirim yakın bir zamanda...Hepinizi seviyorum...

23 yorum:

  1. Kuşumu iyileştirmek için çırpındığımız şu günlerde seni öyle iyi anlıyorum ki... "Kuş işte, yenisi alınır." diyip geçemez ki insan... Onunla yaşadıktan sonra, ona ilgi gösterdikten karşılığında ondan sevgi gördükten sonra o herhangi bir kuş olabilir mi? İnan tüm aile Teneke'nin (kuşum) gözünün içine bakıyor iyileşsin diye. Kuş işte diyip geçilmiyormuş işte...

    Anlattıkların belki bir depresyon habercisidir...

    Acaba azıcık kendini neşeli şarkılar dinlemeye mi zorlasan? Belki de şööyle vişneli, limonlu bir dondurma yesen? Daha az düşünsen, daha az dert etsen?

    Umarım çabucak geçer bu üzgün hallerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cessie çok teşekkür ederim..limondan bir önceki kuşumu da biz iyileştirmek için neler yaptık ama olmadı..İnşallah senin kuşun iyileşsin iyi olsun..
      ben de iyi olmak için yarın kafamı dağıtıcam samsuna gidip..sinema,dediğin gibi dondurma filan derken ii gelir belki..desteğin için çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Ben daha yol kenarında bulup, sadece bir gece baktığım, sabaha ise ölüsünü bulduğum yavru kuşu düşündükçe hala gözlerim dolarken senin Limon için bu kadar üzülmen çok doğal canım :( Hayvanlar bazen insanların hayatında o kadar büyük yer ediyorlar ki, onlar gidince açılan boşluğu hiç bir şey doldurmuyor ne yazık ki...

    İnan ben de senin gibi, her şeye hemen sinirleniyorum ve benim de içimden sağa sola şiddet uygulamak geliyo (tabi bunun sebebi eşim:))

    Senin ihtiyacın olan şey kafanı dağıtmak. Neden tatile çıkmıyosun ki kuzum neyi bekliyosun? Bana gelsene :) Annenler yalnız yollamıyosa, hep birlikte çıkın tatile.

    Seviyorum seni, sıkma canını. İnşallah bi mucize olur ve Limon geri gelir. Kalbim seninle. Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deroşum canım benim kardeşim...ben de seni çok seviyorum..zaten ortak noktalarımızdan biri hayvanlara olan sevgimiz..ya yüksel enişte seni sinir etse de gönlünü alıyor sonuçta :)
      aslında şu günlerde yanına gelmeyi çok istiyorum ama yoğunsundur diye çekiniyorum..ama 15inden sonra gelicem galiba..annem anneannemi bırakıp çıkamıyor,ben de o gidemiyor diye vicdan yaptım ama maalesef..artık dayanılmıyor.haberleşelim gelicem sana..
      ben de seni çok seviyorum canım iyi ki varsın..

      Sil
  3. insan olur ki bazen öyle. bir de kendini kötü hissettiğinde hayatındaki bütün olumsuzlukları düşünür insan. kendini kötü hissederken bunları düşünmek daha beter batağa sürükler seni. çıkman zorlaşır. başka şeylere yöneltsen kendini? mesela sinema yok diyorsun ya, kendi sinemanı kendin yap, mısır patlat, ışıkları kapa, film izle mesela. alaçam, deniz kenarındaymış galiba, nerede diye baktım, gidip sahilde yürüsene, iyi gelmez mi? çikolata da iyi gelir bak :)

    yalnızlığını anlıyorum, aynı şehirde arkadaşının olmamasını da. o aramayan arkadaşların var ya, arkadaş işte, dost bambaşka bir şey ki. yıllar geçince anlaşılıyor onların değeri. sıkma canını. ama insan kendi kendinin arkadaşı olursa daha kolay atlatır bugünleri. hayatın boyunca yalnız kalacağın dönemler olacaktır, eğer kendinle arkadaşlığı öğrenirsen hiç yalnız kalmazsın. kitaplarla arkadaşsın zaten, görüyorum kitaplarını. onlar da yardımcı olurlar sana. arada içini dökmek istiyor yine de insan değil mi? çevrende kimse yoksa ve rahat ediyorsan burda dök içini. paylaştıkça artan sevinçler gibi, acılar da paylaştıkça azalır belki, ne dersin?

    anneannen inşallah iyi olur, kuşun da döner inşallah. nasıl bağlanıyor insan değil mi, kuş diyip geçmemek lazım. başkaları kırılıp üzülecek mi düşünmek insanı çok yıpratıyor bak. bi de karşındakiler bunu hiç düşünmüyorlarsa. kilo da verirsin ki, bu imkansız bişey değil ki. hem kilolu da değilsin ki. hem kendi kendini neden hasta ediyorsun ? tatile gitmek o kadar önemli mi? mekan değişikliği iyi gelir diye düşünüyorsundur belki, öyleyse yakın yerlere git, hiç gitmediğin, oraları keşfet. karadeniz güzel olmalı. uzak yerlere de gidersin, bak bu yaşına kadar uzak bi yere gitmeyen ben bile gittim :) sen niye gitmeyesin? hem sen çalışıyosun, ben öğrenciyim, senin gitme ihtimalin çok daha yüksek :)

    güzel şeyleri düşünmeye çalış. mesela bir mesleğin var, minik çocukların,birini mezun etsen yenisi gelir,ailen yanında, az da olsa dostların var, dostlar az olur ki zaten, nadir bulunur. güzel tarafından bakmaya çalış, fotoğrafların var bak yanda, ne güzel gülmüşsün, öyle gülmeye çalış olur mu? hayat bizim üzüntülerimizle durmuyor ne yazık ki. gülümse :)

    uzun bir yorum oldu ama yalnızlığını paylaşmak iyi gelir diye düşündüm. herkes yaşıyor böyle şeyler, umutla bak yarına, olur mu? geçmez denen şeyler bile geçer, sıkma canını.kocaman sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
  4. ayyyy bu yorumu okurken gözlerim doldu gerçekten...çalıkuşu çok teşekkür ederim...bu yazıyı yazdıktan sonra zaten daha iyi hissediyorum kendimi..ve ben inanıyorum zaten yarın çok daha iyi bir gün olacak..
    iyi ki bu blogu açmışım ve sizleri tanımışım...çok çok teşekkür ederim yeniden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, bişey yapmadım ki. yeter ki kendini yalnız hissetme ve hep gülümse :)

      Sil
  5. İremcim iyi ki bu yazıyı yazmış paylaşmışsın bizimle. İçimize atmak kadar bir hareket yoktur.
    Ananen için hem sevindim hem üzüldüm ama bazı insanlar kendi kendilerine hayatı zindan ediyorlar annemin rahatsızlığındabunu anladım.
    Eminim Limon başka bir kuşseverin penceresine konmuştur ve yeni evindedir. Fazla uçamadıklarından konmuştur bir pencereye.. :)

    Yalnızlık ve başka bir şehre gitmek çok büyük bir sınav insan için. Belki kıyaslanamaz ama ilk evlendiğim sene aynı sınırlar içinde başka bir ilçeye gelin geldim. Ve kimseyi tanımıyorum. Ki bende senin gibi çok sosyal biriyimdir ve merhaba diyeek kimse yoktu. Arkadaşlarım yakınımda değil, ailem uzakta ki uzaklık dediğim minibüsle 50 dk. ama yinede yakınında sevdiklerin yoksa yalnızsın işte.
    Ve çok ağlardım "niye burda hiç komşuluk yok" diye. Ama şimdi bir sürü komşum oldu.

    Bazen bana da oluyor bir şey oluyor ve sonrasında düşünüyorum "acaba alınmışmıdır, yanlış anlamış mıdır?" diye. Sonra baktım alışkanlık oluyor bu davranış, kendine gülşah dedim sonunda ben hasta olucam.
    Bu haller dönem dönem oluyor ama az da olsa tanıdığım kadarı ile güçlü bir yapın var yarına daha iyi olacaksındır.
    Birde ne kadar enteresan bir vücudumuz var değil mi? Hemen reaksiyon gösteriyor fazla birşeyleri kafaya takınca. Unutma sen değerlisin. Kendine iyi davran canım.
    İyi akşamlar. Öpüyorum kocaman.
    NOt: Unutma bir kapın daha var İstanbul'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşahım çok teşekkür ederim..iyi ki varsın sen de...
      senin de her zaman bir kapın var orduda samsunda ve ben nerede olursam bundan sonra orada..
      öpüyorum ben de kocaman :)

      Sil
    2. Biliyorum tatlım ve eğer birgün bulunduğun şehre gelirsem ilk arayacaklarım arasındasın. :)

      Sil
    3. her zaman beklerim canım benim.sen de benim için öylesin :)

      Sil
  6. Küçük bir ilçede yaşamak çok zor bahsettiğiniz gibi.Malesef bende bir sinema için 1,5 saat yol gidenlerdenim.Kitap almak için hakeza öyle.Kışın -40 lara düşüyor evden dışarı çıkamıyoruz.1 seneden fazla süredir ailemi göremedim.1 Ay sonra inşallah gideceğim.Benimde senin gibi 2 senem kaldı.Seni çok iyi anlıyorum.Umarım bir an önce gidersin oradan.Sıkma canını sabret bakalım.Herşey nasıl da güzel olacak bak görürsün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de her şeyin güzel olduğuna inanıyorum..beni anlayan insanların olması ne kadar güzel..çok teşekkür ederim.bundan 2 yıl sonra inşallah istediğimiz yerlerde oluruz :)

      Sil
  7. SEN CALIŞMAYI ÇOK YAP BİR GÜN SANADA TATİL GELİR.
    ANNANNENE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM..
    GEÇİRDİKLERİ KOLAYMI ÇPK ZOR BELKİ ZAMANLA NEŞESİ YERİNE GELİR..
    SAYGILAR BEKLERİM...

    YanıtlaSil
  8. Canım Benim yanında olmak geldi içimden birden, kalplerimiz bir bunu unutma... anneannenen için dua edicem rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. siz üzülmeyin ayakta durun ki o daha da kendini bırakmasın.. Son zamanlar da kuşununda kaçması seni çok üzmüş hepsi üst üste gelmiş Dua et olur mu. Ben öyle yapıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ne zaman istersen çıkıp gelebilirsin burada hep bir kapın var :)bunu düşünüp söylemen bile yeterli benim için
      çok teşekkür ederim...evet şu gün bile hala aklım onda..miniciğimde..zaten bol bol dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden canım...

      Sil
  9. heeeey yap bakalım postu.
    :)
    bu yazını dün bikaç kez okudum.
    yoruma gelicim.
    fırsatım olmadı.
    özür dilerim ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özür dilemene gerek yok ki :)
      istediğin zaman gel istediğin zaman yaz hiiç sorun değil :)

      Sil
  10. canım ya, olur bazen arada bana da bu haller , arayan soran olsa da olur...İnsan belki de arada sıkılmalı ki mutlu olduğunda bu anlarını hatırlayıp daha çok gülebilsin...sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten öyle canım..arada yokluyor işte..ama şimdi çok daha iyiyim..sizler kadar duyarlı insanlar hayatımda varken nasıl mutsuz olurum ki :)
      çok teşekkür ederim sevgiler benden de :)

      Sil
  11. ama bak söledim ya bunu okudum bikaç kere.
    ya geçecek ki hepsi.
    herkes ne güzel şeler sölemiş.
    hatta bugünlerde biraz daha iyisin di mi artık haftasonun keyifli geçmiştir umarım. ya bazen işte üstümüze gelir herşey. bi de tebii yaknız değilsin. aslında hepimiz yalnız olsak da. bak burdan şeker arkadaşların var.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçti sayılır canım :) iyiyim o günden çok daha iyiyim :)
      evet herkes çok şeker burada.sen de o arkadaşlara dahilsin :)

      Sil