6 Ağustos 2012 Pazartesi

Kadir Aydemir-80lerde Çocuk Olmak

Günaydın herkese :) Bugün Alaçam'da serin bir gün..Sabah kalkar kalkmaz hemen elime kitabımı aldım ve bitirdim :) Kitap çok güzeldi..87li biri olarak 80ler hakkında değişik yazılar okumak,farklı bilgiler edinmek,o günlere gitmek benim çok hoşuma gitti :) Kitabı çok beğendim.Gerçi burada yazanların birçoğu 90larda da devam ettiği için pek de yabancılık yaşamadım işin doğrusu..Mesela Şeker Kız Candy,Adile Naşit,Vikingler,Şirinler,Heidi,Street Fighter,Bizimkiler...Sonra yüzümü gülümseten Anneanne Evi yazısı :) Ahh ahh...Söylenecek pek fazla şey yok..80lerde çocuk olan,genç olan veya azıcık birazcık yaşlanmış olan herkes bu kitabı okusun bence..Hatta bence çocuklar okusun önce bu kitabı ki anlasınlar şuan ne kadar yapay bir dünyada yaşadığımızı..

ARKA KAPAK
Yazarlar: Yeşim Ağaoğlu, Onur Akbudak, Alper Akdeniz, Erdem Aksakal, Neyran Savaşman Akyıldız, Çiğdem Aldatmaz, Figen Alkaç, Sema Aslan, Hürcan Âşık, Mustafa Atapay, Kadir Aydemir, Eda Aytekin, Nil Esra Başaran, Ezgi Başkır, Suat Başkır, Barış Behramoğlu, Onur Behramoğlu, Göksel Bekmezci, Sinem Bengi, Yiğit Değer Bengi, Ersan Bengisu, Hasip Bingöl, Ahmet Büke, Elmira Cancan, Gökçenur Ç., Şebnem Çağlayan, Tunca Çaylant, Kader Çekerek, Serdar Çekinmez, Murad Çobanoğlu, Bülent Çolak, Elçin Demiröz, Özge Ç. Denizci, Ömer Faruk Dizdar, Eylül Duru, Galip Dursun, Sine Ergün, Azim Raşit Ersoy, Elif Savaş Felsen, İdil Giray, Pınar Gözpınar, Nilay Sağ Gülalp, Eda Günay, Koray Günyaşar, Yasemin Gürkan, Sanem Güven, Nefin Huvaj, Aydın İleri, Necla İret, Deniz Yalım Kadıoğlu, Gülay Kalkan, Bekir Arslan Kopuz, Ulaş Kurugüllü, Ahmet Küçükkayalı, Ece Erdoğuş Levi, Barış Müstecaplıoğlu, Engin Neşeli, Pınar Nurhan, Pelin Onay, Esra Ovalı, Yaprak Öz, Gürgen Öz, Şahin Özbay, Özlem Özyurt, Hatice Topal Özçoban, Nilüfer Özgeren, Sedef Özkan, Erol Özyiğit, Murat Prosciler, Tomris Sakman, Fazıl Say, Hakan Sim, Güray Süngü, Melih Süsleyen, Müjgan Şahinoğlu, Melike Aslı Şahinsoy, Ümit Şener, Seda Tansuker, Filiz Tanya, Erkut Tokman, Alper Turgut, Murat Türkücüoğlu, Serkan Türk, Papyon Tayfun Türkkan, Ferhat Uludere, Gül Yaşartürk, Özlem Yıldız, Hande Yöremen, Zeynep Zişan ve Güncem Topçu.Bu sadece bir mı? Hayır! Bu kitap, canlı bir şey! Yaşayan tarihin ta kendisi! Dikkatle, özenle okuyun...80'lerde Çocuk Olmak, hem bir Kitabımızı 80'lerin aydın insanlarına, halk kahramanlarına, üniversite gençliğine ve 80'lerde doğup kaybettiğimiz tüm çocuklara ithaf ediyoruz. Kadir Aydemir'in yayına hazırladığı bu ayrıca anlamlı bir doğum günü hediyesi. 80'ler çocuklarının hiç yaşlanmadığının, hep çocuk kalacağımızın bir ispatı... Bu yıl, Türkiye sanal âleminin en eski ve köklü şiir-edebiyat sitelerinden Yitik Ülke'nin (www.yitikulke.com) 10. yaşını kutlarken, bu kitapla, anılarına sahip çıkan herkesin de doğum gününü kutluyoruz.Bu toplum belleksiz değil! Bizler de unutmadık ve yazdık!Yaşasın 80'lerde çocuk olmak!

14 yorum:

  1. canım daha önceki postunda merak ettiğimi söylemiştim bu kitabı ama şimdi kesin alıyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel dile getirmişsin :) 80 ler kitabı hep aklımda alıp okumalı bir an önce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım :) bence hemen oku derim çok hoştu :)

      Sil
  3. Kitabı blogunda görünce kapağına vurulmuştum.
    Bunun üzerine bir de bu güzel yorumu görünce okumak kaçınılmaz oldu benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen oku hemen senin yorumunu da bekliyorum dört gözle :)

      Sil
  4. Şahane bir kitaptı; hem70'lerde, hem 80'lerde çocuk olmuş biri olarak çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 80lerin sonuna yetiştim ama çok sevdim kitabı :)

      Sil
  5. Biz 90 ların çocuğuyuz ama 80 leride az da olsa biliriz:)Kitap hoşuma gitti açıkcası,okumama lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyleyiz :) bence de oku sonra da devamı var 90lar çocuk mu genç mi tavsiye ederim :) şimdi onu okuyorum ben de..

      Sil
  6. okuyucam bunu.
    anneanne evi ne güzel bişidir.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem bunu hem 90lar çocuk mu genç mi kitabını da oku canım tavsiye ederim :)
      dünayadaki en güzel şeylerden biridir anneanne evi :)

      Sil
  7. ne güzel bi kitapmış. ucundan yaklamışsın 80'leri, çok hatırlamasan da.ben çok severim seksenleri, merak ederim. okumalıyım :)

    YanıtlaSil