12 Ağustos 2012 Pazar

Kadir Aydemir-90lar Kitabı Çocuk mu Genç mi?




Herkese iyi gecelerrr :))
Aslında çok sinirliyim.Çünkü iftardan sonra annemle dışarı çıkıp yürüyecek,sonra da bir şeyler içecektik.Ama tabi karadenizde yaşayınca havaya bakmadan plan yaparsan hava da sana "hadi çık da göreyim" der.Nasıl sinir oldum anlatamam.O kadar da hazırlanmıştım yani.Neyse aslında bir yönden de iyi oldu.Tam 6 gündür elimde olan bu güzel kitap yarın biteceğine bu akşam bitmiş oldu.Tam da pof yeteeerr demeden önce.
Kitabı çok sevdim.Ama bu aralar odaklanma sorunu yaşadığım için elimde uzun süre kaldı maalesef..90ları okuyarak bu kez çocukluğuma dönmüş,merhaba demiş oldum :) Bana çok iyi geldi..Çünkü 90lar benim için çok özeldi her zaman..
1-90lar 87 doğumlu biri olarak benim kendimin farkına vardığım,çocukluğumu olması gerektiği gibi yaşadığım zamanlardı..
2-90larda çok ama çok sevdiğim dedem yanımdaydı..anneannemle beraber sağlıklı ve mutlulardı..Tabi ben de..
3-90lar Benim için çooooook çok sevdiğim,sesiyle,şarkılarıyla büyüdüğüm,onu duyunca uyumadığım ya da uykumdan uyandığım,onun sayesinde ıspanak yediğim,dişlerimi fırçaladağım,arabanın arka koltuğuna oturduğum BARIŞ MANÇOydu..Ben onunla bugünlere geldim..Hala aynı adrese onun için gidiyorum her yıl
4-90lar Benim ilk aşkımdı..Hala sızlatan aralarda...
5-90lar Benim için Çılgın Bediş,Yonca Evcimik,Burak Kut,İzel-Çelik-Ercan üçlüsü idi
6-90lar Benim için Şeker Kız Cany,Heidi,Full House(Bizim Ev-ahhh o Jess dayı :D)Cosby Ailesi ve Alf idi..
7-90lar Her gün kuzenimle taso kavgası ettiğimiz,ama sonrasında He-Man ve She-Ra'yı izlerken barıştığımız günlerdi..(Her ne kadar Tom ve Jerry gibi olsak da :P)
8-Hazır aklıma gelmişken Taş Devri,Jetgiller,Temel Resi,Bugs Bunny idi 90lar..
9-Şebnem adında kağıt bebeklerimdi..Çeşit çeşit giydirdiğim :)
10-90lar Sanal bebekti ölünce her defasında ağladığım :D

Ve sayamadığım daha birçok şey..Bu kitapla çocukluğuma bir uğramış oldum.Sonra açtım eski albümlerimize baktım :) Resimlerde gördüğüm bebek nasıl büyüyünce nasıl ben olmuş anlamış değilim orasını hala :D :P Neyse :D
Tavsiyem okuyun ve okutturun
sevgiler :)

ARKA KAPAK
Dev Bir Kuşak Kitabı: “90’lar Kitabı – Çocuk mu, Genç mi?”

Geniş yankı uyandıran “80’lerde Çocuk Olmak” kitabının devamı olarak hazırlanan, Kadir Aydemir’in editörlüğünü yaptığı “90’lar Kitabı” Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. “Çocuk mu, Genç mi?” alt başlığıyla çıkan kitapta 111 yazar yer alıyor. 90’lı yılların çocuklarına ve gençlerine seslenen kitap, türünün eşsiz bir örneği. Pek çok ünlü isimle birlikte günümüz internet fenomenlerinin, blog ve Twitter yazarlarının ve genç edebiyatçıların da ilginç yazılarıyla yer aldığı “90’lar Kitabı” Türkiye’nin ve dünyanın yakın tarihine doğru bir yolculuğa davet ediyor okurları. 90’lar sinemasını, yaşam kültürünü, siyasi olaylarını, giyim tarzını, ünlü müzisyenlerini, popüler mekânlarını, okul hayatını ve “90’lar” denince akla gelen yüzlerce detayı merak eden herkes “90’lar Kitabı”nda kendinden bir şeyler bulacak.

Kitabın kapak arkası metni şöyle:

“Çocuk musun?”

“Artık kazık kadar oldun!”

“Bu yaşa geldin, hâlâ çocuk gibisin!”

Ah ne güzel şey bunları duymak. Demek ki şanslıyız ve doğru yoldayız, içimizdeki çocuk buralarda bir yerde…

Kadir Aydemir’in hazırladığı “80’lerde Çocuk Olmak” kitabının bir devamı olarak hazırlanan bu kitap yakın Türkiye tarihine ışık tutan bir kaynak kitap değil. Bir ansiklopedi değil. Bu, bizim kitabımız, bizim düşlerimiz ve yaşadıklarımız, yani çevrenizde gördüğünüz tüm üniversiteli/mezun ya da işsiz gençlerin, hayalleri yarım yamalak, 20’li 30’lu yaşlarda, orta yaşa yaklaşan insanların, kayıp kuşakların, hep çocuk kalanların kitabı... Bugünün insanının kitabı.

111 yazar bir araya geldik ve dev bir “Yitik Ülke” projesi olan “90’lar Kitabı”nda buluştuk. 90’lar sinemasından TV kültürüne, sokaktaki hayattan toplumsal mücadeleye, dershane yıllarından üniversiteye giriş macerasına, solcu ağabeylerle tanışmaktan 1 Mayıs’lara, imam hatipte okumaktan ilk aşklara, 90’larda yaşamımızı etkileyen ünlü insanlara, müzik kültüründen giyim kuşama ve 90’ların ev yaşamına dek, neredeyse her konuda samimi bir dille “kendimizi” yazdık. Sahi, neydi bu 90’lar, 80’lerin ardından Türkiye ve bizler nasıl-neden böyle hızla değiştik? Bu renkli yılların akıllarda bıraktığı tüm sorular ve “dürüst” cevapları bu kitapta saklı kalacak… Çünkü her sayfada bizimle birlikte “sen de varsın”...

“90’lar Kitabı”ndaki herkes yüzlerce konuya farklı bir gözle bakıyor. Herkes kendi 90’larını, mutluluğunu, hatıralarını ve acılarını yazdı. Kitap adeta “anı defterimiz” gibi bir şey oldu.

Elinizdeki kitap 90’lar için bir dönüş bileti. “90’lar Kitabı - Çocuk mu Genç mi?” adını verdiğimiz neşeli ve düşündürücü zaman yolculuğumuza davetlisiniz.

111 yazarlı “90’lar Kitabı – Çocuk mu Genç mi?”nin yazar kadrosu şöyle:

Kadir Aydemir, Ahmet Meriç Şenyüz, Ali Aydemir, Alper Turgut, Arzu Uzunali, Aslı Vuslateri, Aydın İleri, Aykut Küçükkaya, Ayşen Aksakal, Barış Güven, Başak Daşman, Başak Yener, Begüm Akıncı, Betül Kanbolat, Bihter Dinçel, Birsen Tarhan, Burcu Özefe, Burak Yağız Seçen, Buse Seda Yıldız, Bülent Çolak, Bülent Karslıoğlu, Caner Öztürk, Cem Kartal, Ceren Kurt, Ceyhan Usanmaz, Cihan Hatipoğlu, Cüneyt Asi Duru, Çiğdem Aldatmaz, Çiğdem Eren Kiziroğlu, Çisel Onat, Ece Erdoğuş, Ela Barlas, N. Elif Tanverdi, Emre Baransel, Emre Fidangül, Erdem Aksakal, Esma Yakut, Esra E. Karaosmanoğlu, Esra Tanrıbilir, Eylem Selin Mumcu, Ferhat Uludere, Gonca Vuslateri, Gökce İspi Turan, Gökhan Çınar, Göksel Bekmezci, Gülşah Elikbank, Güray Gürsel, Gürgen Öz, Hakan Bayhan, Hakan İşcen, Hale Ceylan Barlas, Hande Ortaç Aksoy, Handan Aybars, Hilal Ergenekon, Işıl Karpuzoğlu, İlknur Bektaş, Kadri Karahan, Kayra Keri Küpçü, Kerem Işık, Köksal Aras, Mehmet Erikli, Mehmet Ünver, Mehmet Yılmazer, Melissa Mey, Merve Pınar Şiranlı, Miraç Zeynep Özkartal, Murad Çobanoğlu, Murat Girgin, Mustafa Akar, Nazlı İlter, Nefin Huvaj, Neşe Açıker, Neşe Karataş, Nihal Konar Naş, Nihan Bora, Nilay Örnek, Nilgün Yokes Şimşek, Onat Bahadır, Onur Akbudak, Ömür Kurt, Özlem Özyurt, Özden Aydoğdu, Özge Mumcu, Özge Ç. Denizci, Özgür Özgülgün, Papyon Tayfun Türkkan, Rana Çepelioğlu, Sabri Kuşkonmaz, Sefa Çolak, Selcen Doğan, Selma Şiranlı, Serdar Çekinmez, Serdar Orçin, Serhat Filiz, Serhat Uçak, Serkan Türk, Sevil Aksu, Sevinç Erbulak, Sibel Tekyıldız, Suat Başkır, Şahin Özbay, Tanem Sivar, Tijen Bolulu Güler, Tolga Yenigün, Turgay Yılmaz, Yaprak Öz, Yeliz Aras, Yeşim Gökmen, Zerrin Soysal, Zeynep Altıok Akatlı, Zeynep Tüzün.

9 yorum:

  1. Çok güzel bir kitap bazen duygulandırıyor bazen de gülüpsetiyor :)
    90 lar bambaşka :)

    YanıtlaSil
  2. yaw ne tatlı yazmışsın.
    bak bence diyetten ölesin odaklanma sorunu yanee.
    :)
    90 ları ne güzel anlatmışsın.
    sonra da albümler ha.
    allam daha onsekiz yaw.
    :)
    okucam bu kitapları.
    :)
    bi de 2000 leri yazsınlar.
    2000 lerde büyüdük de noldu diye.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :))
      ben de diyetten yada sıcaklardan diye düşünüyorum canım..
      albümler yaa :D ne 18ii 25 25 ahh ahh yaş kemale eriyor deep :D
      2000leri de yazıcaklarmış zaten merak etme :D

      Sil
  3. 90 'lar gençlik yıllarım deli yıllarım benim :)
    paylaştığın için teşekkürler,
    bir de hep yazacağım da unutuyorum, diyetinde başarılar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de çocukluk yıllarım 90lar :)) ne demek canım benim :)
      çok teşekkür ederim :) alıştım artık iyi gidiyor şimdilik :)
      öpüyorum çok :)

      Sil
  4. 82 'liyim , anlattığın şeylerin pek çoğunda ortağız , ortak paylaşımlardayız...

    YanıtlaSil
  5. Sizlerin gözünden ayrı bir tadı olacak o yıllara dönmenin...güzel yaşlar ilginç değişimlerin olduğu yıllardı..değişim daha da hızlandı o ayrı bir konu ...:)

    YanıtlaSil