1 Ağustos 2012 Çarşamba

Stephen Greenblatt-Shakespeare Olmak / Tess Gerritsen-Günahkar

Kitaplaarr kitaplar kitaplaaarrr :) Hayatımın vazgeçilmezleri,biricik hazinelerim :)
Bu aralar okuma hızım düştü sıcaklardan dolayı.Ama düşe kalka 2 kitabı daha bitirmiş oldum.İlk kitabıma gelmek istiyorum hemen :)

Stephen Greenblatt/Shakespeare Olmak...Kitap Stephen Greenblatt'ın kaleminden Shakespeare biyografi kitabı.Zaten söz konusu Shakespeare oldu mu bende akan sular durur.Onu yakından tanımak istiyorsanız bu eseri okuyun derim.Okunması biraz zor olsa da içinde onun eserlerinden,şiirlerinden,aile hayatından daha doğrusu Shakespeare hakkında ne öğrenmek istiyorsanız bulabilirsiniz.Shakespeare benim en sevdiğim yazarlardandır.Kendisini ilk olarak Rome&Juliet eseriyle tanımıştım ve çok sevmiştim.Sonrasında Machbeth,Hamlet,Othello ile devam ettim.Zaten kitaplığımda da görmüşsünüzdür.Birçok eseri de daha var bende.Ve diğer olmayanları da alacağım en kısa zamanda.Ayrıca bu kitapta her eserlerinden,şiirlerinde alıntılar var ama en çok III.Richard'dan alıntılar okudum.O bakımdan hemencik onu da okuyacağım.Zira Kevin Spacey'i İstanbula geldiğinde III.Richard rolüyle izleyememiştim.Zaman bakımından uymamıştı bana :( Tavsiyem bu kitabı okuyun kesinlikle...

ARKA KAPAK
“Shakespeare hakkında çağdaşı Ben Johnson’dan da, sevgilisi esmer hanımefendiden de fazla bilgisi olan” Stephen Greenblatt’in canlı, akıcı bir üslupla ve kapsamlı ayrıntılarla yazdığı büyüleyici biyografi, yazarların en büyüğü kabul edilen Shakespeare hakkındaki en köklü incelemeler arasında yer alıyor. Greenblatt, Elizabeth Dönemi’nin çarpıcı olaylar ve debdebeli törenlerle, zülum ve tehlikelerle dolu, renkli, zengin ortamında yetişen duyarlı, yetenekli, ama parası, nüfuzlu tanıdıkları, üniversite eğitimi olmayan taşralı bir delikanlının, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyun yazarına dönüşme sürecinin her anını görmemizi, duymamızı, hissetmemizi sağlıyor; oyunların üstünde pek durulmamış unsurlarıyla, tarihteki üstünde pek durulmamış olayları bir araya getirerek Shakespeare’in yaşamıyla yapıtları arasında ilginç bağlantılar kuruyor. Böylece yaşamöyküsünün yanı sıra, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Romeo ve Juliet, Hamlet, Macbeth ve daha pek çok ünlü oyunun, Shakespeare’in yaşamıyla ilgili ayrıntılarını algılıyor ve bu yapıtların olağanüstü derinliğini ve insancıllığını daha iyi kavrayabiliyoruz.

Gelelim okuduğum 2.kitaba...
Bu aralar polisiye okumak istedim.Ya Agatha olmalıydı yada Tess.Ben de tercihimi Tess'den yana kullandım.Kendisi Rizzoli&Isles serisinin 3.kitabı.Uzun zamandır erteliyordum bu kitabı okumayı aslında.Ama işte tercihimi Tess2den yana kullandım ve yine hiç pişman olmadım.Tıbbi gerilim olduğu için okurken biraz midem kalksa da ne zaman elime aldıysam bırakmakta zorlandım açıkçası.Çok akıcıydı her zamanki gibi.Konusundan bahsetmek istemiyorum.Ama çoğu zaman ağzım açık kaldı ve "aaa" "yuj artık" gibi tepkilerde çok fazla bulundum bu sefer :P Neyse daha fazla detay vermeden yazımı bitiriyorum..
Bol kitaplı günler herkese :)

ARKA KAPAK
"Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H. P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor."

-Chicago Tribune-

"Gerritsen'den tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha."

-Booklist-

"Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele."

-Kirkus-

Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.

12 yorum:

  1. şekspir kitabını alıp okumalıyım.
    hayat öyküleri bayılırım.
    :)
    ama bak şekspirin para vergi konularında çook üçkağıtçı olduğunu biliyor muydun. :)
    ünlülerin bilinmeyen yönleri kitabını alıp okusanaaaa. süpeeeer. hayret verici kitap.
    :)
    gerritsen, cornwell ve hoag. üç prensesim benim. ama bunu okumadım. bayılırım iğrenç katillere.
    :)
    ya ufff ya söle şunlara çok kitap yazmasınlar.
    :)

    ama ama maeve binchy ölmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa hemen alır okurum kii :D
      felaketti iğrenç ne demek ama hemen oku bence :D
      evet ölmüş :( Allah rahmet eylesin

      Sil
  2. Tess aşkı başka ama Tami Hoag aşkı bambaşka ya.Hoag da oku derim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tami Hoag hmmm evet ya yukarıda deeptone da belirtmiş not aldım teşekkürler :)

      Sil
  3. gerritsen mide bulandırır ama harikadır,:)bu arada geçmiş olsun umarım yakında alerjin de kiloların da kaybolur, ben de 2 kilo almışım ama gayet normal yazın alan kışın veren bir tip görmedin ise beri gel:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika ne demek bayılıyorum tess'e :)
      çok teşekkür ederim canım benim inşallah kaybolur da ben de rahat ederim :D
      aslında bendeki tam tersi olurdu şimdiye kadar.ama artık kışın veriyorum yazın alıyorum :D

      Sil
  4. O giriş bana şu videoyu çağrıştırdı.
    http://www.youtube.com/watch?v=1a9JyHxsbfE

    YanıtlaSil
  5. guzel kıtaplar ıkısıde bırını okudum bırı lıstemde yakında okurum umarımmm..

    YanıtlaSil