6 Eylül 2012 Perşembe

2 Kitap Birden Buyrun Bakalım :)

Merhaba Herkese :)
Çalışma günlerimin başladığı şu zamanlarda okuma hızım kesilir diye korkmuştum amaçok şükür öyle bir şey olmadı.Aksine 2 tane kitap bitiverdi her ne kadar ince de olsalar :)Biri Franz Kafka-Dönüşüm diğeri Oz Büyücüsü :)
Dönüşüm Kafka'nın okudum ilk kitabıydı.Alalı uzun zaman olmadı aslında ama hemen okuyamamıştım.Ama artık okumalıyım diye düşündüm.Özellikle de kitabın ilk giriş cümlesini görünce bu isteğim daha da arttı.Gregor Samsa'nın başından geçenleri,ailesini okuyorsunuz bu kısa öykü kitabında.Sonra da Kafka'nın bazı notlarından,mektuplarından bölümlere yer verilmiş.Ben kitabı beğendim ama Gregor Samsa adlı karakteri bir türlü sevemedim.Artık okumakta karar sizin :)

ARKA KAPAK
Franz Kafka’nın Dönüşüm adlı eserini bilmeyen neredeyse yok gibidir. Yazıldığı dönemden günümüze kadar çok tartışılmış, üzerine çok sayıda söz söylenmiş ve yazı yazılmış olan Dönüşüm, Kafka’nın hiç kuşkusuz en popüler eseridir.

Kitap, bir şirkette pazarlamacı olarak çalışan Gregor Samsa’nın bir sabah uyandığında kendisini dev bir böceğe dönüşmüş bulmasıyla başlar ve bundan sonra hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu, aile üyeleriyle arasındaki ilişkinin nasıl değiştiğini anlatarak devam eder.

Sistemin en küçük birimi olan aile yaşantısının sıkı bir eleştirisini yapan Dönüşüm; okuru sarsan, sorgulatan, düşündüren bir eserdir...

Gelelim Oz Büyücüsüne :))
Bu kitap bana çok sevdiğim arkadaşım Derya'nın bana doğum günü hediyesiydi :) (kirazlı dondurma adlı blogun sahibi)
Kendisi bu kitabı çeşitli minik ve şeker şeylerle beraber bana göndermiş ve beni de çok mutlu etmişti.Buradan sana bir kez daha teşekkür ediyorum canım arkadaşım hatta dostum :)Oz Büyücüsü herkesin bildiği gibi bir çocuk kitabı.Küçük bir kız olan Dorothy'nin bir hortum sonucu bilmediği bir yere savrulmasıyla,orada teneke adam,korkaka aslan,akılsız korkulukla tanışması ve beraber yaşadıkları maceraları anlatıyor.Dorothy'nin tekrar evine dönmek istemesi,korkuluğun akıl istemesi,teneke adamın kalp ve aslanın da cesaret istemesi üzerine Oz'un zümrüt kentine yol almaları ile başlar öykü.Ve oldukça da eğlenceli bir o kadar da fantastik :)
Bence bu kitabı hem siz hem de çocuklarınız okusun derim :) Deroşum sana bir kez daha teşekkür ediyorum ve seni çok seviyorum canıımm :)
Sevgiler herkeseee :)

ARKA KAPAK
“Oz Büyücüsü”, dünya çocuk edebiyatında yepyeni bir dönem başlatan ve yayımlandığı 1900 yılından bugüne yüzlerce filme, oyuna, baleye konu olan bir başyapıttır.

Dorothy, Kansas’taki küçük bir çiftlik evinde, teyzesi, amcası ve sevgili köpeği Toto ile birlikte yaşamaktadır.

Küçük çiftlik evi, uçsuz bucaksız çayırların ortasındadır ve çevresinde ne bir başka ev vardır ne de Dorothy’nin arkadaşlık edebileceği çocuklar. Dorothy, bazen sıkılır bu yüzden, üzülür, “Keşke burada yaşamasam; başka yere gitsem” diye düşünür.

Veee, bu düşüncesi bir gün gerçek olur!

Çok büyük bir fırtına patlak verir birden. Fırtına o kadar güçlüdür ki, Dorothy ile Toto’nun içinde bulunduğu evi bir yaprak gibi havaya kaldırıp uçurur!

Dorothy, Toto ve küçük ev, saatlerce havada uçar. Sonunda fırtına onları yere indirir.

Nereye mi?

“Büyük ve Muhteşem” Oz Büyücüsü’nün, İyi Kalpli Kuzey Cadısı Glenda’nın, yeni arkadaşları Korkuluk, Teneke Adam ve Aslan’ın yaşadığı yere… Burada Dorothy, Toto ve yeni arkadaşlarını pek çok macera da beklemektedir.

Glenda, “Bu öpücük, gerektiği zaman seni koruyacak. Ne olursa olsun, kendine güven Dorothy. Kendine güvenir ve umudunu kaybetmezsen, istediğin her şeye ulaşabilirsin,” dedi.

13 yorum:

  1. Kafkaa, daha dönüşümü bugün aldım, şimdi okumak için daha da heyecan yaptım!
    merak ediyorum açıkçası. BEnim de okuduğum Kafka'nın ilk kitabı olacak.
    Oz Büyücüsü'nu çocukluğumuzdan biliriz ama okumak farklı olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafka işte :) daha denilir ki :)
      oz büyücüsü hem film hem de kitap olarak ayrı bir lezzet :)

      Sil
  2. Kafka , en ilginç eseri dene bilir herhalde, belki kendinden bir şeyler bulduğundan belki içeriğinden.Defalarac okunabilir ve kitaplıklarda olmazsa olmazlardandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle eylemcim katılmaktayım sana :)

      Sil
  3. Kuzum benim rica ederim, hediyeleri beğenmene çok sevindim :) Biliyosun Oz Büyücüsü benim favori kitaplarımdandır :) Küçükken tekrar tekrar okurdum, doyamazdım :) Filmini izlemek konusunu bilmek başka, bi de kitabını oku istedim.
    Seviyorum seni fıstık. Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canıııımmm ben de seni çok seviyorum :)

      Sil
  4. Kafka Dönüşüm iyidir aslında,sen bir de benim Şato da yaşadığım hayal kırıklığını bilsen :( kitabın sonu yok resmen ..
    Oz Büyücüsü ! harikasın İrem için ideal :)Fantastik ve macera dolu kitaplara bayılıyor heyecanlı çocuğum :)
    başladınız mı eğitime ?
    hayırlı olsun yeni eğitim öğretim yılınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iremlerin ortak özelliği bu olsa gerek fantastik kitap tutkusu :)
      başladık goncacım evet :)teşekkür ederim :) küçük adaşıma da başarılar sevgiler öpücükler :)

      Sil
  5. Oz büyücüsünün elimde olduğunu bile unutmuşum. Bak aklıma getirdin sağolasın. Ben de ilk sıralara koyayım onu bari.

    Dönüşüm de saçma sapan bir kitap =D ama derin anlamlar barındırıyor tabi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efenim :D öyle deme kafka harikadır ;)

      Sil
  6. oz büyücüsü kaç defa okudum klasik. ne güzel kitap. hatta bi iki ay önce bi daa okudumdu. dönüşüm süper. kafka yirminci yüzyılın en büyük yazarı. bi de marcel proust var. öğütlerim. kafkanın çok kitabı iyi. günlükleri, mektupları var okursun. çok büyük yazar. ne güzel şeyler okuyorsun amaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler deep :D
      okuycam okumaz mıyııımm :)

      Sil