4 Eylül 2012 Salı

Ayfer Tunç-Taş Kağıt Makas

Selamlaaarrr :))
Dün akşam yine güzel bir kitap bitiverdi :) Söz konusu Ayfer Tunç oldu mu akan sular durur bendenizde efenim.Yine harikaydı bu kitap da.Uzun zaman oldu alalı ama ancak fırsat bulabildim.İçinde kısa ve bir o kadar dokunaklı öyküler var.Özellikle kitaba adını veren Taş Kağıt Makas adlı öyküyü çok sevdim.Tabi içinde sonradan ayrı kitap olarak basılan Suzan Defter de var.Bir kadın ve bir erkeğin tuttuğu günlüklerden oluşuyor.Kısacası kitabı tavsiye ederim.Söz konusu Ayfer Tunç ise zaten kimse dayanamaz diye düşünüyorum.Keyifli günler herkese :)

ARKA KAPAK
Sevgilimin yanındayken kızım yoktu, gerçektim. Karagül'ün yanında ise içim parça parça. Bu oyun fazla uzadı diyordum, ama içimden, sonra kızımla taş-kâğıt-makas oynuyordum: Makas kâğıdı keser. Kâğıt taşı sarar. Taş makası kırar. Taş-Kâğıt-Makas, daha önce yayınladığımız Kapak Kızı adlı romanı ile büyük ilgi uyandıran Ayfer Tunç'un son öykü kitabı. Tunç, yeni basımını sunduğumuz bu kitabıyla da edebiyat çevrelerinden büyük ilgi görmüştü. Gerek anlatım biçimiyle, gerek öykülerini gözlemlediği çevrelerin genişliği ile ve yarattığı üslûpla Tunç, son dönem öykücülüğümüzün önde gelen isimlerinden. Bu kitapta yer alan Suzan Defter öyküsü ise şimdiden klâsiklerimiz arasına girmiş durumda. Taş-Kâğıt-Makas, Tunç'un her zamanki gibi incelikli, dokunaklı öykülerinden oluşuyor.

14 yorum:

  1. Ayracın çok güzel. Ayfer Tunç kitaplarını severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) sevgili pinnuci'nın hediyesiydi :) Ayfer Tunç'u kim sevmiyor ki :)

      Sil
  2. Çok haklısın Ayfer Tunç deyince akan sular durur. Benim açımdan Ayfer Tunç son dönem Türk edebiyatının en önemli kadın yazarlarının en başında gelmektedir. Ayfer Tunç kitapları içinde de Taş-Kâğıt-Makas çok ayrı bir yerdedir. Defalarca bu kitaptaki öyküleri okudum. Bir uzun öykü diyebileceğimiz Suzan Defter çok etkileyici bir öykü. İki farklı bakış açısıyla anlatılan olay insanı daha da derinden etkiliyor. Sanırım Ayfer Tunç da bunun farkındaydı ki o nedenle Suzan Defter'i ayrı bir kitap olarak yeniden yayınladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayfer Tunç herkes için özel bir yere sahip sanırım ne güzel :) Benim için de Yeşil Peri Gecesi çok ayrı bir yere sahiptir :)Evet Suzan Defter ayrı kitap olarak da basıldı

      Sil
  3. Ayfer Tunç isim yeter , başka söze gerek yok...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,bu bloğu ve bu blog aracılığıyla birçok kitap bloğunu takip ediyorum bi süredir ve sonunda ben de bir blog sahibi oldum:)
    ben de paylaşmak istedim çünkü ben de kitaplarıyla çok mutlu olanlardanım.
    bu kitabı da çok merak ettim ve listeme ekledim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sanatı , merhaba,
      bloğunu ziyaret ettim, izleyici butonu açmamışsın sanırım bu sebeple izlemeye alamadım.
      zamanla o da olur , paylaşımlarını takip etmek isterim.
      ben de bloğuma beklerim, kitaplarıyla mutlu olan dedin ya akan sular durdu şu an :)
      http://kitapladans.blogspot.com/

      Sil
    2. hoşgeldin :) ayrıca hayırlı olsun :) en kısa zamanda ben de gelicem bloguna sevgiler :)

      Sil
    3. evet dediğim gibi araştırma aşamasında olduğumdan neyi nerden nasıl yapmalıyım bilemiyorum henüz araştırdıkça bulurum sanırım
      teşekkür ederim bu arada ikinizede:))

      Sil
  5. yakın zamanda okumuş beğenmiştim, sen de seviyorsun Ayfer Tunç kitaplarını :)
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmez mi Ayfer Tunç kitapları :) Hepsini alıp okuyacağım liste yapıp :)
      sevgiler benden goncacım :)

      Sil
  6. ay daa bunu okucam aklıma getirdin işte.
    mutlaka iyidir.
    :)

    YanıtlaSil