11 Eylül 2012 Salı

Kitap İzlenimlerim :)

Herkese iyi geceler :) Yine 2 kitap postumla karşınızdayım :)Küçük Prens Ve Küçük Kara Balık :) Bilenler zaten bu kitapları çok iyi bilir..Söylenecek pek fazla söz yok diye düşünüyorum.İkisi de dünya çapında bilinen çocuk kitapları.İleride çocuğuma/çocuklarıma okutacağım ilk kitaplar olacaklar inşallah :)
Bu arada yeni eğitim yılımız güzel başladı.Birbirinden sevimli tam kayıtlı 19 öğrencim var:) Ama sanırım 3 tanesi alışamayacak..16-17 tanesiyle yolumuza devam edeceğiz sanırım..O kadar tatlı ve masumlar ki..Dün serbest oynadılar.Birbirimizi tanıdık.Bugün onlara 3 tane oyun oynattım,pamuk prensesi okudum,çizgi film izledik :) Hamur oynadık,boyama yaptık...Papatyalarımı aramıyor değilim..Ama onlar da çok tatlı :)Her çocuk ayrı bir dünya ayrı bir güzellik :) Bu arada yeni sınıfımın adı "Deniz Yıldızları" :) Sevgiliden esinlenerek konulmuştur :)
Yarın papatyalarımı yeni okullarında görmeye gideceğim eğer yetişebilirsem..Şimdi onlar mini mini birler oldular :)
Neyse sevgili blog dostlarım kitap dışında da fazla muhabbet ederek başınızı ağrıtmayayım daha fazla :) Herkese güzel bir gün diliyorum yarın :)
Sevgilerrr

KÜÇÜK PRENS ARKA KAPAK
Antoine de Saint-Exupéry tarafından New York’ta bir otel odasında yazılan Küçük Prens yayımlandığı günden bu yana milyonlarca insanın kalbini fethetmeye devam ediyor. Küçük Prens’in yaşadıklarını anlıyor, kırgınlıklarına üzülüyor, söylediklerine hak veriyoruz. Gezegenindeki çiçeğiyle pek anlaşamadığı için biraz uzaklaşmaya karar veren, yolculuğu sırasında Dünya’ya da uğrayan Küçük Prens Sahra Çölü’nde bir pilotla karşılaşır. İşte olan biteni de bu pilot anlatır bize. Kimdir Küçük Prens, neden sürekli sorular sorar, çiçeğiyle neden anlaşamamıştır, gittiği diğer gezegenlerde kimlerle karşılaşmıştır ve neler öğrenmiştir? Bu öyküyü dinlerken Küçük Prens’in yaşadıkları ve öğrendikleri sayesinde hayatımıza tekrar bakıyoruz ve yaşamı anlamlandırmada ‘ne kadar da büyüdüğümüzü” görüyoruz. Küçük Prens’in de dediği gibi “Büyüklere her şeyi açıklamak gerekir zaten.”


KÜÇÜK KARA BALIK ARKA KAPAK
Bir varmış bir yokmuş, bir Küçük Kara Balık varmış;

bu Küçük Kara Balık annesiyle birlikte bir derede yaşarmış. Küçük Kara Balık'ın en sevdiği şey, ay ışığının evlerinin üstüne vurmasıymış. Her gün, sabahtan akşama kadar, Küçük Kara Balık, annesinin peşine takılır, oraya buraya yüzermiş.

"Anneciğim, burada daha fazla kalamam ben, gitmeliyim!" demiş bir gün Küçük Kara Balık. "Gitmek istediğine emin misin?" diye sormuş annesi. "Evet," demiş Küçük Kara Balık. "Bu derenin ucunun nereye çıktığını gidip görmek istiyorum," demiş. Başka yerlerde neler olup bittiğini gerçekten bilmek istiyorum... Böyle amaçsızca yüzmekten bıktım usandım."

Küçük Kara Balık, bütün çocuklar için unutulmaz bir öykü, bir başucu kitabı.

(Tanıtım Bülteninden)

14 yorum:

  1. bu yazına bayıldım!
    küçük kara balık ve küçük prens'i okumak için bekliyorum hala. şimdilik şeker portakalı var elimde :) diğerlerine de kavuşacağım umarım =/
    yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun!
    umarım her seferkinden dahaa da güzel olur bu senen :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım :) ben de şeker portakalını okuycam en yakın zamanda :)çok teşekkürler tekrar:)

    YanıtlaSil
  3. İnşallah en kısa sürede okuyacağım bu iki kitabı :)
    Yeni öğretim yılında başarılar iremcim :)

    YanıtlaSil
  4. ahhhh küçük kara balıkkkk:(
    özledim seni ve çocukluğumuuu...

    YanıtlaSil
  5. merhaba bloğunuzu çsevdim izleyicinizim bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldinizz :)) gelicem en kısa zamanda :) teşekkür ederim :)

      Sil
  6. İrem sen harika bir öğretmensin biliyorsun değil mi :))
    bu kitapları İrem okuma öğrenmediğinden ben okumuştum ona uyku önceleri, kitaplığında mevcut, bekliyorum şimdi sırasıyla okumasını sağlamalıyım ki tadına varsın :)
    yeni dönemimiz hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goncacım çok teşekkür ederim :))
      okusun tabi ki :) adaşımı ve seni öperim çok :)

      Sil
  7. yeni öğretim yılınız hayırlı olsun, kitaplar bu günler için oldukça anlamlı olmuş:)Çok beğendim:)

    YanıtlaSil
  8. haberler güzel.
    deniz yıldızları :)
    hımmm şu o uzaktaki kişi sanırım.
    iyi sevindim.
    küçük prens en iyilerden.
    öbürünü duydum da hala okucam.
    ama yazar iyilerden diy mi.
    :)

    YanıtlaSil