8 Eylül 2012 Cumartesi

Lev Tolstoy-Anna Karenina(Film)


Merhabalaaarrr :))
Güzel bir cumartesi gecesinden seslenmekteyim sizlereee :) Dün akşam annemle başladık bu filmimize.Ama tabi babamın maç tutkusuna yenik düştük ve filmimizi bu akşama ertelemiştik.Anna Karenina..Ne söylenebilir ki..Aslında önce okuyup ondan sonra izlemek istiyordum.Annem çok izlemek isteyince kıramadım çaresiz :P
Gelmiş geçmiş en iyi romanlardan seçilen Anna Karenina'nın en iyi uyarlaması buymuş bu arada.İzlemek isteyenlere tavsiye edilir.
Gelelim filmimize..Anna adında zengin bir kadın var.Evliliği aşktan yoksun..Bir başkasına aşık oluyor.Bu sırada eşi,sevgilisi,oğlu ve sevgilisinden olan kızı arasında da epey gel-gitler yaşıyor.Karışık bir durum.Ben biraz Aşk-ı Memnuya da benzettim.Sonu bana sürpriz oldu açıkçası.Neyse okumamış veya izlememiş olanlar vardır aranız o bakımdan çok detay vermeyeceğim.Bu arada Anna Karenina yeniden çekildi.Yakın bir zamanda gösterime girecek.Artık tercih sizin.Ya benim gibi dvdden yada yeni çekilmiş hali ile sinemada izlersiniz :)Şimdi sizleri filmin özeti ve yeni filmin fragmanı ile başbaşa bırakıyorum.
İyi pazarlar şimdiden :)

Özet&Detaylar
Yönetmen:Alexandre Zarkhi
Oyuncular:Tatyana Samojlova, Yusuf Özpolat, Boris Goldayev
TürDram, Romantik

Anna Karenina, 2007 yılında TIME dergisince düzenlenen bir değerlendirmede, 125 yazarlık bir jüri tarafından 'gelmiş geçmiş en muhteşem roman' seçilmiştir. Bu görkemli film, yazar Lev Tolstoy’un başyapıtının en başarılı uyarlamalarından biri kabul edilir. Hem görsel hem teknik açıdan son derece başarılı olan bu film, romanın renklerini ve zengin dokusunu sinemada yaşatır.

Güzel aristokrat Anna, tanınmış politikacı Karenin’le yaptığı sevgiden uzak evlilikten dolayı bitkin düşmüştür. Kont Vronsky ile yaşayacağı tutkulu aşk, Anna’nın evliliğini, ailesini ve kocasının kariyerini tehlikeye atacaktır. Üstelik Anna’yı hapseden boğucu ve ikiyüzlü toplum, ona acı bir bedel ödetmeden özgürlüğünü vermeyecektir.

Rusya’nın meşhur film stüdyosu Mosfilm, bu filmde 19. yüzyıl Moskovası üst tabakasının görkemini yansıtmak için hiçbir masraftan kaçınmadı. Görüntü yönetmeni Leonid Kalaşnikof ve aralarında Bolşoy Balesi’nin efsanevi ismi Maya Plisetskaya’nın da yer aldığı muhteşem bir oyuncu kadrosuyla 2,5 yıl bu film üzerinde çalışan yönetmen Zarkhi, Tolstoy’un romanının ruhunu, insancıllığını ve samimiyetini sinemaya kusursuz bir şekilde taşımıştır.

FRAGMAN



8 yorum:

  1. heeey tabi öyle. tolstoy en iyi klasik yazar bu da en iyilerden evet belki de en iyisi. romanı güzel. sonu acıklı ama yaaaa. filmi de izledim ama bu versiyon mu bilemedim bakarım hatta izlerim.
    :)
    ne güzel. annenle izlediniz ha.
    baban anladım hollanda maçı.
    ah erkekler.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet acıklıydı yaaa :/
      aahhh evet erkekler ve maç tutkuları:P

      Sil
  2. Ömrümü yemişti kitabı okurken :)))
    Hem küçük puntolu bir yazıydı hemde kalınlığı kitabın çok sıkmıştı beni. Evet anlatım dili konusu o dönem için çook iyiydi ama yinede çok sıkılmıştım okurken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de kalınlığından korkup almadım ilk başta bi de klasik olduğu için :)
      ben de izlerken biraz sıkıldım ama sonu beni fena yaptı gülşaah :)

      Sil
    2. Sonu fena ama kitapta fena :)))

      Sil
  3. harikasın, ben klasiklere aşığım, ama filmini hiç izlemedim, bilmiyorum belki kitaptaki keyfi alamam , ağzımda kötü bir tat kalır korkusundan herhalde.Ama tekrar tekrar okunabilir klasiklerdendir, gerçi hepsi öyle ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok klasik okuyamıyorum eylem yaa :/ işte arada bazılarını sadece :)
      ama bu hakikaten farklı yer alacak bende :)

      Sil
  4. Önce kitabını okumalıyım :) Hala okuyamadım :D

    YanıtlaSil