14 Ekim 2012 Pazar

Ayfer Tunç-Aziz Bey Hadisesi

İyi akşamlaarr :)) Pazar gününün son saatlerine girdiğimiz şu anlarda yeniden sevgili blogumda sizlerleyim :) Güzel bir günde güzel bir mekanda güzel bir kitap daha son buldu...Ayfer Tunç Aziz Bey Hadisesi :) Ayfer Tunç adını görmek bir kitabı almak için yeterli bir neden bana göre..Kendisini çok seviyorum.Bu kitap bana kitaplaşalım etkinliğinden sevgili Nurçin'in (Moriçe) bana hediyesiydi.Semerkant'ı daha bitirmeden hemen hevesle elime aldım ve yine yanılmadım.Her zaman aldığım keyfi aldım yine Ayfer Tunç'tan...Kitap bir öykü kitabı.İçinde kitaba adını veren Aziz Bey Hadisesi ve Kırmızı Azap adlı öyküleri çok beendim.Özellikle de Kırmızı Azap adlı öykü beni çok etkiledi.Bir roman karakteri her okunuşunda ve yazılışında farklı bir şekilde oluşuyor ve farklı şeyler yaşıyor.Kısa ama etkileyici.Aynı zamanda ayrı bir öykü kitabı olarak da basılmış.Onu da almak lazım en kısa zamanda :) Bu akşamlık benden bu kadar sevgili blogger arkadaşlarım :) Sanırım bana kitap soranlara uzun zaman bu kitabı tavsiye edeceğim.. Sevgiler ve keyifli haftalar :) ARKA KAPAK Yayınlandığı 2000 yılında hakkında pek çok yazı yazılan Aziz Bey Hadisesi, öykücülüğümüze yaptığı katkının yanı sıra Ayfer Tunç’un öykülerini geniş okur kitlelerine de taşımıştı. Tunç bu kitabında da öncekilerde olduğu gibi, insan olmanın verdiği zaaflar ve erdemler yüzünden köşeye sıkışan, acılar çeken öykü kahramanlarını anlatıyor. Dili ve anlatım biçimi ise bu kişileri canlı, tanıdık kılıyor. İnsan odaklı öyküleriyle Ayfer Tunç kaybolan eski, değerli hüznün, insanlık durumlarının öykücüsü. İnsanın duygularını öyküleştirmede, tutarlı, akıcı, okuru kalbinden yakalayan diliyle son derece başarılı. Çağdaş öykücülüğümüzün klasiklerinden biri olmaya aday Aziz Bey Hadisesi’ni şimdiye kadar okumamış olanlar için bu yeni basım, kaçırılmayacak bir fırsat.

4 yorum:

  1. Ayfer Tunç...severimm...
    ben de okumalıyım bu kitabını, aslında bu ay için sahafa gidip baktım ama bir Ayfer TUNÇ kitabı bulamadım bulsaydım http://dilosunkayfesi.blogspot.com/2012/10/yazar-aylar-ekim-ayfer-tunc.html
    etkinliğede katılmış olucaktım ama birdahaki sefere artık...
    sana da güzel yorumun için teşekkürler blogunu seviyorum:) oldukça iyi kitaplar okuyorsun zaten demiştim senin sayende ben de bir blog sahibi oldum:)

    YanıtlaSil
  2. Ayfer Tunç hakkında her söylediğine katılıyorum, ismi bile okunmak için yeterlidir:)

    YanıtlaSil
  3. Ayfer Tunç okumak bir nasip olmadı ya:)

    YanıtlaSil
  4. ah ah okumalıyım bunu daaa.
    :)

    YanıtlaSil