27 Kasım 2012 Salı

Amelie Nothomb-Kıran Kırana






İyi akşamlar :)
Güzel bir kitap daha bitti ve ben yine karşınızdayım.Kıran Kırana benim D&R'ın Can Yayınlarında yapmış olduğu indirimden aldığım br kitaptı.Daha önce birkaç blogda güzel yorumları okuyunca daha fazla duramamış ve almıştım.Ancak okuyabildim.Keşke daha ilk aldığımda okusaymışım dedim bitince.O kadar sade ve eğlenceli bir dille anlatılmış ki..Yazarın üslubuna bayıldım desem yalan olmaz :) Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Fazla detaya gerek yok zira arka kapak yazısı size yeterince fikir verecektir.
Bir de şu son günlerde hep ince kitaplar okumayı tercih ediyorum.Biri bitsin hemen diğerine başlayayım diye.Kalın kitaplar oldu mu ve yoğun bir şekilde çalışıldı mı yeni kitaba başlama hissini unuttuğumu farkettim.Artık uzun bir süre ince kitaplardan yana kullanıcam tercihimi.Kalın kitaplarımı tatillerime saklayacağım :) Benim düşüncem bu.Sizler neler okumayı planlıyorsunuz?Bana bunları da yazarsanız sevinirim..
Sevgiler :)

ARKA KAPAK
Amélie Nothomb, babasının diplomatik mesleği yüzünden çocukluğunu dünyanın çeşitli ülkelerinde geçirmiş genç bir yazar. Doğduğu ve yaşamının ilk yıllarını geçirdiği Japonya ise onun ilk gözağrısı. Eğitimini tamamladıktan sonra Japonya'da bir şirkette çalışmaya başlayan Amélie Nothomb, çok sevdiği Japon toplumunu iş başındayken de tanıma olanağı buldu ve böylece apayrı bir dünyaya adım attı. Çalışırken, katı geleneklerin, acımasız kapitalist rekabet yüzünden nasıl iyice koyulaştığını gördü. Kadınlar arası çekişmeyi yaşadı. İş hayatında yükselme çabasının kişisel değerlerde yarattığı bozulmaya tanık oldu ve hayatının Kıran Kırana geçen bu önemli dönemini eğlenceli bir dille kaleme aldı. Genç yazar, Fransa'da iki yıl boyunca listelerin üst sıralarından inmeyen, onlarca dile çevrilen bu romanıyla Fransız Akademisi Büyük Ödülü'ne değer bulundu.

5 yorum:

  1. Kitabı merak ettim listeye eklemek gerekli sağol canım :))

    YanıtlaSil
  2. Canım selam. Yazarı ilk kez duydum, indirimdeyken Can Yayınları iyi oluyor. :)
    Bu arada katılıyorum sana arada bir kalın kitaplara ara vermek gerek. Çünkü ince kitapları okuması daha hızlı ve böyle zamanlar da insan daha bir şevkleniyor...
    Benim listem kabarık, yıl bitiyor ama kitaplarımın bitmesine daha var. :)
    Öptüm seni şeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet indirim harika oldu 3 kitap alarak faydalandım ben de :)
      benim de liste ve kitap durumu aynı canım merak etme :)
      ben de öptüm çok :)

      Sil
  3. Goodreads kullanıyor musunuz?
    http://www.goodreads.com/book/show/18275837-kiran-kirana

    Filmine de izlemenizi öneririm.
    Filmden kareler
    http://imgur.com/a/mfn5F

    YanıtlaSil