19 Kasım 2012 Pazartesi

Kazuo Ishiguro-Beni Asla Bırakma / Şafak Vakti-Part 2

İyi akşamlar :) 8 Gündür birlikte olduğum bir kitabı size kısaca anlatmak istiyorum başlangıç olarak :) Sonrasında da dün izlediğim sinema filmini... Kitabımı bir tavsiye üzerine okudum..Daha önce de aynı isimde olan filmini almıştım.Ama okumadan izlemek istemedim.Kitabı pek sevemedim açıkçası..3 tane arkadaşın Halisham adlı yatılı okulda ve oradan mezun olduktan sonra yaşadıklarını konu alıyor.Ben okurken sıkıldım ne yalan söyleyeyim..Belki filmi bu şekilde bir izlenim bırakmaz bende...



ARKA KAPAK Yatılı okul Hailsham'ın öğrencileri, bahçe duvarının arkasındaki karanlık ormandan çok korkarlar. Hafta sonları veya tatillerde evlerine gitmez., Hailsham'dan önceki yaşamlarını hatırlamazlar. Dış dünyayla bağlantıları yoktur. Öğretmenler değil, gözetmenler tarafından eğitilirler. Spor ve sanata büyük önem veren gözetmenler, Hailsham öğrencilerine sürekli özel olduklarını hatırlatır ve bedenlerine çok iyi bakmaları gerektiğini tekrarlar. Kazuo Ishiguro, yayımlandığı yıl Time tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınan Beni Asla Bırakma'da, yıkıma götüreceğini bile bile kendi kaderini kabullenenlere odaklanmış görünüyor.
Yönetmen:Bill Condon Oyuncular:Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner devamı... Tür:Fantastik, Romantik Ülke:ABD Bella and Edward'ın kızı olan Renesmee'nin doğumundan sonra Cullen'ler diğer vampir klanlarını da bir araya getirmek için harekete geçerler. Zira Renesmee'yi Volturi'ye karşı en küçük bir iddia ve yalan ithamlardan korumaları gerekir. Ama bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır... Bir efsanenin daha sonu geliyor... 2008 yılında başlayan aşk ve tutku hikayesi üçüncü bölümün son filmi ile nihayete eriyor. Stephenie Meyer'ın milyonlarca satan Alacakaranlık roman serisinden Melissa Rosenberg tarafından senaryolaştırılan Twilight Saga/Alacakaranlık Efsanesi'nin son filmi yönetmen koltuğunda ilk bölümü de çeken Bill Condon otururken, Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner üçlüsünü başrollerde son kez beraber seyredeceğiz.



Veeeeee bir seri daha sona erdi benim için dün itibariyle...Bana aşkı sevdiren seriydi bu Alacakaranlık efsanesi :)Ve bu seriyle tanışmama en yakın arkadaşım Reyyan sebep oldu taaa 4 yıl önce :) Ve iyi ki de bu güzel seriyle tanışmışım.Her izleyişimde her okuyuşumda aynı tadı veriyor bana.Dün de bitmesine üzüldüm açıkçası...Yine heyecanlı,eğlenceli ve bir o kadar güzeldi.Ve inanılmaz sevimlilikte bir kız çocuğu katılıyor Bella ve Edward'a :) Çok sevdim onu :)Ayrıca nihayet Bella'yı vampir olarak gördük bu filmde o da ayrı bir keyifti bence :) Bence bir an önce gidin ve destansı finali görün derim :)
Sevgiler

4 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler.Bu aralar işlerden dolayı kitap okuma hızım müthiş derecede düştü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim.bu aralar benim hızım da epey düşük :)

      Sil
  2. okumadım ama filmi inanılmaz etkileyici.
    son yılların sayılı filmlerinden inan ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de önce okuyim sonra izliyim dedim bakalım filmi de izlicem yakın zamanda :)

      Sil