22 Aralık 2012 Cumartesi

Bir Film Bir Kitap :)

Rosemary Woodhouse eşi Guy Woodhouse ile yeni evlidir ve yeni bir eve kiracı olarak taşınırlar.Burada yaşlı bir çiftle komşudurlar ve bu yaşlı çift Rosemary hamile kalınca Rosemary ile epey bir ilgilenmeye başlarlar.Rosemary kendisinde olan değişiklikleri ve komşularındaki gizemli halleri zamanla anlamaya başlar ve olaylar böylece gelişir.Filmi ben de bir tavsiye üzerine izledim.Yönetmen Roman Polanski daha ne denilir :)

  • Yönetmen:
  • Oyuncular:
  • Tür
  • Ülke
     
      Tanınmış bir aktör olmak için çabalayan Guy ve güzeller güzeli karısı Rosemary, New York'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı Castavet çifti olur. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel Rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır.
    Ira Levin'in kült romanından Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlanan film korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biri. 
     
     Bu güzel kitap dün yazdığım yazıyı okuyanlar bilir bana sevgili Zeynep'ten yeni yıl hediyesiydi :) Onun sayesinde ilk kez Orhan Veli okumuş oldum.İçinde sıcacık kısa kısa seçme öyküler olan incecik bir kitap.Ama yazar Orhan Veli oldu mu o kadar sayfaya bile neler sığıyor neler...Tavsiyem okuyunuz efendim :)
    Sevgiler iyi pazarlar şimdiden :)

    ARKA KAPAK
    Orhan Veli’nin hikâyeleri, 1947–50 yılları arasında Tanin gazetesi ile Seçilmiş Hikâyeler ve Yaprak dergilerinde yazarın sağlığında, William Saroyan’dan “serbest” olarak çevirdiği hikâyesi ise ölümünden sonra Vatan gazetesinde (1952) yayımlanmıştı.

    Hikâyeler ilk kez ayrı bir kitapta toplanmış ve kitaba yazarın edebiyat hakkındaki küçük ama ilginç bir konuşması da eklenmiştir.

    Hoşgör Köftecisi okurlarının, “keşke genç yaşta kaybetmeseydik de, o güzel şiirler gibi bu güzel hikâyelerden de daha çok yazsaydı” diyeceğini düşünüyoruz.



1 yorum:

  1. film müthiş ya gerilim tuhaf ama çok iyi.
    :)
    kitabı bilmiyodum.
    hikayeleri ha.
    hımm.
    tebi okunur.
    :)

    YanıtlaSil