26 Ocak 2013 Cumartesi

2 Kitap 2 Film

İyi akşamlar sevgili blogger dostlarım :)
2013 yılına kötü bir şekilde başlamış olsam da Ocak ayı benim için verimli oldu.Epey kitap okudum ve film izledim.Ayrıca bu yıl kendime film izleme defteri de oluşturdum.
Neyse sizlerle 2 kitap 2 film paylaşıcam bu akşam..
İlki resimde de gördüğünüz gibi Hermann Hesse-Rosshalde..Kitabı tavsiye üzerine okudum.O'nun tavsiyesiydi bir zamanlar.Ben de geçen cumartesi günü kitap alışverişi yaparken çantaya onu da attım.Gerçekten güzel kitaptı.Rosshalde adında bir malikhanede yaşanan olaylara tanıklık ediyorsunuz.Hüzün ağırlıklı bir kitap..Okursanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.Ama ben buradaki Pierre'e çok üzüldüm..Zira çocuklara hiç dayanamam :/

ARKA KAPAK
Parçalanmanın eşiğindeki bir aileyi barındıran hüzünlü bir malikane Rosshalde. Ressam baba, mutsuz evililiğinin yarattığı düş kırıklığı içinde "kale"sine çekilmiş, bahçedeki atölyesinde kalırken, piyanist karısı ve onları bir arada tutan son bağ olan küçük oğulları malikanede yaşamaktadır. Küçüğün amansız bir hastalıktan ölmesiyle, aile bir daha birleşmemek üzere dağılır: Baba kendini sanatına adayıp Hindistan'a gitmeye karar verirken, anne büyük oğluyla birlikte belirsiz bir geleceğe adım atar. Rosshalde'nin kapıları, belki de bir daha açılmamak üzere kapanır. Hermann Hesse'nin 1914'de kaleme aldığı Rosshalde, yazarın kendi yaşamından izler taşıyor: Ressamlık, Hesse'nin sanatçı kişiliğinin bir parçasıydı. Doğu kültürüne yakınlığıyla tanınan Hesse 1911'de uzun bir Hindistan yolculuğuna çıkmış, 1919'da ise ilk karısından ayrılmıştı.

İkinci kitabı da bugün bitirdim.Kolay okunan akıcı bir kitaptı çünkü.Tarantula..Blogu ilk açtığım zamanlarda "İçinde Yaşadığım Deri"adlı bir film paylaşmıştım.Arşivde bulabilirsiniz.O film bu romandan uyarlanmış.Zaten üzerinde de filmin afişi bulunuyor.Filmi beni çok etkilemişti.Okumadan önce izlediğim için kitap bende aynı etkiyi bırakmasa da yine de güzeldi.Estetik cerrahı olan doktorumuz Lafargue kızı için bir insandan nasıl intikam alıyor okuyup izleyince sizler de göreceksiniz.Tavsiyem önce okuyun sonra izleyin efenim :)

ARKA KAPAK
İçinde Yaşadığım Deri Filmi Bu Romandan Uyarlanmıştır.

Pedro Almodóvar ile Antonio Banderas'ı 20 yıl sonra tekrar buluşturan film: İçinde Yaşadığım Deri, bu kitaptan senaryolaştırıldı. Banderas'ın Doktor rolünde yine olağanüstü bir performans sergilediği film de kitabı kadar çarpıcı.

Koluna taktığı güzel kadınla davetlerde, sosyetenin eğlencelerinde boy gösteren bu adam, Mösyö Lafargue kim? Peki ya kolundaki güzel kadın, Ève? Kadının dudaklarından hiç silinmeyen alaycı gülümsemenin, adamın yüzünden eksik olmayan öfke seğirmelerinin nedeni ne? Mösyö Lafargue'ın türlü sapkınlıklarının, birlikte yaşadığı bu kadını sürekli aşağılamasının ardında nedensiz bir nefret mi yatıyor, yoksa korkunç bir sır mı? İşin içine polis katili bir banka soyguncusunun girmesiyle bu garip çifti örten esrar perdesi aralanır. Ancak bu değişim Lafargue ile Ève arasındaki ilişkiyi farklı ve tehlikeli bir boyuta taşır.

Gelelim filmlere...
Erkekler Ağlamaz..İzlemeyi hep istediğim bir filmdi.Hilary Swank'i oldum olası çok severim çünkü.Konusu açısından da bana ilginç gelmişti.Geçenlerde tvde tesadüfen dolanırken rastladım.Daha yeni başlıyordu.Ben de izledim ve çok beğendim.Buradaki karakterimiz aslında bir kız.Ama kendisini erkek gibi hisseden bir kız.Fazla kopya vermeyeyim olaylar da bunun üzerine gelişiyor zaten.İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)

Herkesin ağlamaktan bir hal olduğu filmi sonunda az önce izledim.Bence uyarlandığı " A Moment To Remember" kadar duygu yüklü bir film değildi.Ben a moment to remember'da ağlaya ağlaya ölmüştüm.Bunda öyle bir şey yaşamadım.Aslında tam yaşayacak bir ruh halindeyken üstelik..Haaa kötü müydü? Hayır.Sevgilinizle izleyebileceğiniz,size hoş vakit geçirtebilecek tarzda.Ama o kadar.Karar sizin :)

Bendeniz yarın tatile çıkıyorum dostlarım.1 Hafta İstanbul'da olacağım.Birick dostum Reyyanım'ın doğum günüsü yaklaşmakta zira.8 yıldır dostuz kardeşiz ama kızcağızın doğum günüsünü ilk defa beraber kutlayacağız düşünün :) Çok fazla uğrayamayacağım buralara.Ama döndüğümde güzel paylaşımlarım olacak inşallah :)
Kendinize iyi bakın..
Sevgiler :)




12 yorum:

  1. Rosshalde filmi ilgimi çekti, paylaşım için teşekküler:)
    İçinde yaşadığım deri filmini ise hep erteliyorum izlemek için nedense...
    İyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rosshalde film değil roman canım :)
      içinde yaşadığım deriyi şiddetle tavsiye ederim bence erteleme :)

      Sil
  2. Boys Don't Cry beni izlediğim gün çok etkilememişti. Ya da şoka mı girdiysem artık, 3 gün sonra idrak etmiş ve ağlamıştım çokça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben izlediğim ilk andan itibaren resmen hipnotize olmuş haldeydim

      Sil
  3. hepsi güzel tavsiyeler, özellikle filmlere bakmam şart:)

    YanıtlaSil
  4. herman hesse benim ilk göz ağrım!!

    YanıtlaSil
  5. Rosshalde benim de bu ay okumayı düşündüğüm bir kitap. Geçen ay almıştım. Bu ay okumak için sabırsızlanıyorum.
    Bu arada arka fonunuza bayıldım. Çok sıcak, gözü yormayan şirin bir fon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkür ederim :)
      rosshalde bana tavsiye edilmişti çook önceleri..ben de ancak fırsat bulup okudum ve beğendim :)

      Sil
  6. Ben Evim Sensin'i izlemedim ama A Moment To Remember harikaydı,kesinlikle onun yerini tutacağını düşünmüyorum.Zira ablam da hiç filmde ağlamamış :D Orjinalini bilene çok basit bir film bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de hiç ağlamadım ama a moment to remember harikaydı kore yapımı filmleri sevdiğimden ötürü :)

      Sil