9 Mart 2013 Cumartesi

Ece Temelkuran-Düğümlere Üfleyen Kadınlar

Uzun zaman tadı damağımda kalacak bir kitap daha bitti az önce..Bugün Samsun'da hem gezdim hem bolca okumaya vakit buldum.İyi geldi doğrusu..
Ece Temelkuran'dan okuduğum ikinci kitap Düğümlere Üfleyen Kadınlar..Bir erkek tarafından canı yakılan bir kadın ve bu kadının intikamını almak için çölü geçen dört kadın.Hakikaten düğümlerime üflediler diyebilirim.Konusuyla,anlatımıyla ve karakterleriyle olsun..Çok çok sevdim ben bu kitabı..Erkeklere sesleniyorum buradan.Siz siz olun bence bir kadını üzmeden,ağlatmadan önce milyon defa düşünün derim.Zira acısı fena halde çıkabilir sizden.Artık hangi yolla olur nasıl olur bilemem..Özellikle yaşadığım şu üzüntülü günlerde bu kitaptaki kadınlar bana cümleleriyle güç verdiler diyebilirim.Teşekkürler Ece Temelkuran.Beni de üzmüş olan otursun düşünsün bence bir zahmet!
Benden bu kadar blogger dostlarım.İyi pazarlar.

ARKA KAPAK
 Çok Satan 'Muz Sesleri' Kitabının Yazarı Usta Gazeteci Ece Temelkuran'dan Yine Çok Satacak, Gündem Oluşturacak Bir Roman!..

Bir kadının kalbini fena kırmış bir adam...

O adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört kadın...

Düğümlere Üfleyen Kadınlar bu yolculuğun romanı. Ne kadar sevilse de tamir olmayan o yaralı coğrafyada, Ortadoğu'da geçiyor. Saraylar devrilip, meydanlar dolarken sorular kalıyor geriye. Her yola en az bir soruyla çıkılır çünkü: Bir kadın ya da bir ülke nasıl sevilir sahiden?

"Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgârına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız."



11 yorum:

  1. çok canım çekti yaa, hemen okuyasım var ama elimdeki kitapların sayısı yok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım okunacaklar konusunda benim de bir fikrim yok.ama rahatlıkla bir şato oluşur onlardan :)

      Sil
  2. benim teredüte kaldığım bir kitaptı, tavsiyen için sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de başta önyargılı yaklaştım ama yanılttı beni bu kitap çok beğendim :)

      Sil
  3. Mutlaka okunacaklar arasında, bilgiler için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Ayyy merak ettim kitabı tatlım :)

    YanıtlaSil
  5. merak ettim şimdi.teşekkürler paylaşım için:)

    YanıtlaSil
  6. Bu kitabı okunacaklar listeme eklemiştim senin yazından sonra ilk sıraya aldım ;)

    YanıtlaSil
  7. Minik eleştirilerime rağmen tavsiye edebileceğim bir kitap ve işte yorumlarım da burada http://www.kitapsohbetcisi.com/2013/04/dugumlere-ufleyen-kadnlar.html

    YanıtlaSil