13 Mart 2013 Çarşamba

Lorenzo Carcaterra-Suskunlar

Kaç zamandır twitterda gözüme çarpan sözler vardı.Altında da Suskunlar yazıyordu.Ben de bunu ilk başlarda İhsan Oktay Anar'ın Suskunlar adlı kitabından olduğunu zannederken instagramda bir arkadaşımın bu kitabı okuduğunu gördüm.Bu kitabın ilk önce filmini izlemiştim.Brad Pitt tutkunu olduğum bir dönemde.Filmin ismi Kardeş Gibiydiler/Sleepers.O kadar etkinlenmiştim ki...Hala izlediğimde tüylerim diken diken olur.Daha önce hep tvde izlemiştim ve haliyle sansürlenmiş şekildeydi.Sonrasında aynı isimde bir türk dizisi yapıldı ama onu o kadar sevemedim.Fakat dvdde izlediğimde etkisi çok daha fazla oldu.Hele bir de okuyunca...Az önce gözyaşlarıma engel olamadım bittiğinde..Hem filmin hem kitabın..
Üstelik yazanlar,çekilenler gerçek..Yazar kendisi ve 3 arkadaşı ile yaşamış buradaki iğrenç olayları...İğrenç diyorum çünkü yapılanlar yaşananlar tek kelimeyle iğrenç...İlgisiz aileleri olunca arkadaşlar haliyle birbirlerine tutunmuşlar.Bir gün hayatlarının en kötü hatasını yaparlar ve bedelini çok ağır öderler...Özetle ancak bu şekilde anlatabilirim.Kitabı okumadıysanız okuyun ve ardından da filmini hemen izleyin derim.Bence etkilenmeyen ağlamayan olmaz...
İyi geceler herkese...

ARKA KAPAK
"Carcaterra, tartışmalar yaratan gerçek yaşam öyküsü Suskunlar'da, Wilkinson Erkek Çocuklar Islahevi'nde geçirdiği yürek parçalayıcı ayları anlatıyor. Arkadaşlarıyla birlikte gardiyanlardan aldığı intikamı eşsiz bir üslupla aktarıyor. Suskunlar, kesinlikle heyecanlı bir kitap ama aynı zamanda yaşadığımızdan farklı bir hayata ilahi bir gönderme."

2 yorum: