3 Mayıs 2013 Cuma

Haruki Murakami-1Q84

Merhaba kitapkurtları :))
Uzuuunn zamandır (yaklaşık 25 gündür) elimde olan bu kitap sonunda bitti bugün.Sevgili blogger arkadaşım Eylemle (kitapeylemcisi) ile başladık bu kitaba.Tabi o benden saatler önce bitirdi :) Ben de pilatesten gelir gelmez hemen elime alıp bitirdim.Çünkü son 100 sayfa vardı hemen bitiverdi.
Kitap normalde Japonya'da 3 cilt olarak basılmış.Ama gel gelelim Türkiye'de bu 3 cilt tek kitapta toplanarak 1256 sayfalık bir romanı oluşturmuş.Dolayısıyla okuma süresi bu derece uzadı.
Bu benim 2.Murakami kitabım.Daha önce onu İmkansızın Şarkısı adlı kitabıyla tanımış ve pek de sevememiştim.Bu kitapla da duygularım değişmedi.Uzun bir süre Murakami okumayı düşünmüyorum.
Kitap konu olarak kısacası Masumi Aomame ve Tengo Kavana adlı iki çocukluk arkadaşının aşk hikayesini konu alıyor.Ama ele alış şekli farklı.Biraz ütopik bir ele alış bence :)
Bu kitabı bana can dostlarımdan biri olan sevgili meslektaşım Nazişim geçen temmuzda hediye etmişti.Odur budur ancak okumuş oldum.Buradan kendisine tekrar teşekkür ederim ve seni çoook seviyorum kuzucum :)
Kitapta sevdiğim tek nokta sanırım şu arka kapağı ve bu sözün geçtiği bölüm oldu.Benden Bay Viyana'ya ve canım anneme gelsin o söz.Benden bu kadar şimdilik sevgili blogger dostlarım.Bendeniz 2 gün Sinop-Gerze tatili yapıciim.Buralar sizlere emanet.
Sevgiler :)



9 yorum:

  1. canım başka başka kitapları da birlikte okumayı diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bende yazarın başka bir kitabını okumuş ve biraz sıkılıştım İrem'cim. Sevenlerinin ise şöyle bir yorumu var "başka bir kitabını daha oku, seveceksin" diyorlar. Bakalım artık o okumam ne zaman olursa. Bu aralar hiç kalın kitap okuyasım yok. Bu kitapta epey bir kalın.
    İyi gezmeler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülşahcım bu kitap epey kalın çünkü 3 kitap bir arada zaten biliyorsundur :)
      yazarın bende başka bir kitabı daha var ama uzun süre murakami okumayı düşünmüyorum sanırım :)

      Sil
  3. Listemde biraz geri plana aldım bu romanı:)Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehehe yorumumu okuyan herkes bunu söylüyor :)

      Sil
  4. kitap bende de var, ama 3in1 durumu nedeniyle yanımda taşımam mümkün değil sanırım o yüzden olur da bir gün hamile kalırsam hamileliğin son bir ayında falan okumayı düşünüyorum :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma nescafe gibi bir kitaptı :) ilk kitap kahve 2.kitap krema 3. kitap da şeker :)
      senin plan da güzelmiş tatlım inşallah öyle denk gelir :D

      Sil
  5. çok önemli yazar ama çok uzun kitap ya.
    başlayamadım ben de bi türlü.
    :)

    YanıtlaSil