2 Kasım 2014 Pazar

...Fimler Filmler...


Epe oluyor bu filmi izleyeli.Aslında sinemada izleyecektim ama bir türlü denk getiremedim evde izlemek kısmet oldu.4 tane çok yakın arkadaş var.Biri bar işletmecisi,biri bankacı,biri çağrı merkezinde ama kovuluyor ve sonuncusu da hem anne hem kanser hem de iflas etmiş bir tekstilci.Soygun yapmak da onun yani meltem cumbulun fikri.Diğer arkadaşları da ona yardım ederken başlarından geçenleri anlatan bir film.Çok güzel miydi derseniz hayır ama yine de izlenebilir.Bazı yerleri içinize dokunabilir.


Nicole Kidman'ı çok severek izlerim her zaman ama bu filme 30 dakikadan fazla tahammül edemedim.Öncesinde Grace Kelly hakkında biyografi kitabı okumuştum Donald Spoto'dan.Filmden de umutluydum ama ııhhh.Başka zaman belki tekrar bir şans verebilirim bu filme.Ama emin değilim.


Bana bunlarla gelin dedim bu film bittiğinde.Uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerdendi Lucy.Scarlett Johnson'ı çok beğenirim zaten hele bir de yanında Morgan Freeman varsa of ki off.Ama filmin konusu ve akıcılığı daha da güzeldi.İnsanlar normalde beyinlerinin %10unu kullanabiliyorken Lucy bir şekilde gelişen olaylar sonucu %100ünü kullanabilir hale gelir ve film de bizlere bunu anlatır.Elinize patlamış mısırınızı alın ama mümkünse kova işi.Çünkü film bitene kadar yerinizden kalkmak istemeyeceksiniz.


Herkes İncir Reçeli'nin ilk filmini izlemişti ya sinemada yada dvdden.Ben hem sinemada izledim hem de dvdden kaç kez izledim sayamadım artık.Ve filmin ikincisinin çekileceğini öğrendiğim günden beri büyük bir heyecanla bekledim izleyeceğim günü.Vee büyük gün benim için 18 ekimdi.17 ekimde film gösterime girdi ben de ertesi günü hemen kendimi ödüllendirdim.O gün çok hastaydım ama yine de gidip izledim.Tek kelime ile bayıldım filme.Çok çarpıcı cümleler sahneler vardı.Müziklerini Halil Sezai yaptığı için zaten harika oluşu su götürmez bir gerçek.İşin içinde aşk da var.Ama tabi yine de bir ama var olayda.Ben şahsen Metin Ve Duyg'nun aşkını daha çok sevmiştim.Bana daha güzel gelmiş İzci ve Metin'in aşkından.Ha bu demek değil ki dvdsi çıkar çıkmaz almayacağım yada müziklerini dinlemeyeceğim.Bayıla bayıla dinliyorum deyim yerindeyse.Hele o Galata ve Kafası Kendinden Güzel...Off offf..
Çok gecikmeden gidip izleyin eğer izlemediyseniz.Yoksa dvdyi beklersiniz demedi demeyin :)

3 yorum:

  1. İncir Reçeli 2 yi bende çıkar çıkmaz gidip izledim. Film güzel mi? Güzel. Güzel replikler var. Çekim olarak da güzel. Ama bence kesinlikle İncir Reçeli 1 in yanından bile geçemez. İncir Reçeli ilk filmle çıtayı bir hayli yükseltti. Bir, teknik olarak güzel olmasının yanında çok çarpıcı bir konuyu insanın suratına çarpa çarpa işlemişti. (Bkz: Metro Sahnesi) :)

    Bu film onun yanında sönük kalmış bence. Ama tabi ilk flmden bağımsız değerlendirirsek güzel :)

    YanıtlaSil
  2. lucy'i izleyemedim ama izleyeceğim öyle ya da böyle :D

    YanıtlaSil
  3. İncir Reçeli güzeldi demek dur ben de izleyeyim sağol tanıtım için :)

    YanıtlaSil