26 Nisan 2012 Perşembe

Cerrah-Tess Gerritsen

Önyargılı olmak gibi sevmediğim ve bırakmak istediğim bir huyum vardır.Tess Gerritsen de bu önyargı ile yaklaştığım yazarlardan oldu.Ama şöyle gariplik daha var ki o da neye önyargı ile yaklaşsam daha sonra onun hayranı oluyorum.Harry Potter,Alacakaranlık,Açlık Oyunları da bunlardan örnekler...
Evet son günlerde kimle konuşuyorsam bana Tess Gerritsen'i tavsiye ediyor.Ben de onun Cerrah adlı romanı ile başlangıç yaptım (tavsiye üzerine).İyi ki bu tavsiyeleri dinlemişim.İnanılmaz sevdim ben bu kadının kalemini.Tabi şimdi yine söylenene uyarak "Çırak ve Günahkar'ı" da aldım.Elimdeki kitabı bitirince onlarla devam edeceğim.Eğer siz de gerilimi seviyorsanız kesinlikle okuyun derim :D Özellikle de tıbbi gerilim seviyorsanız :)
Herkese iyi akşamlar.Bol kitaplı zamanlaaarr :))

ARKA KAPAK
Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.
Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen’in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. Doğan Kitap’ın yılın gerilim romanı olmasını beklediği "Cerrah"da Gerritsen tıpkı kahramanının neşterini kullandığı gibi kalemini ustaca oynatıyor.

2 yorum:

  1. Ben sıkı bir Tess'ciyim ve cerrah en iyi kitapları arasında ilk sıralarda bence.Çırak da bir o kadar güzel.Tıbbi gerilimin kraliçesi nede olsa:)

    YanıtlaSil
  2. cerrahla başlayan seriyi bitirinceye kadar rahat edemeyeceksin, bağımlısıyım kadının resmen ...Bu rizolli serisinden ayrı kitapları da vardır,Kemik bahçesinin ayrıca severim:)Yani ayrım yapmam hepsi süper:))

    YanıtlaSil