15 Mayıs 2012 Salı

Sultanı Öldürmek-Ahmet Ümit ve İç Dökme Yazısı-2

11 gündür elimde olan bu kitap nihayet dün akşam bitti.Yaşadığım uzun günün ardından ancak blogda yazma imkanı bulabildim.Kitabı anlatmadan önce bugün yaşadıklarımdan kısa bir şekilde bahsetmek istiyorum.Malum yazmadan rahatlayamıyorum artık alışkanlık oldu.
Okula perşembe gününden bu yana gelmeyen bir öğrencim vardı.Bir nedenden dolayı babası 1 yıldır içerdeydi.Çocuğun durumu hiç iyi değildi bu nedenden dolayı :( Okula gelmek istemiyordu,ağlıyordu.Neyse babası 1 ay önce evine geri döndü ve çocuğumuz o kadar fark etti ki..Hemn gözleri gülmeye başladı.Her şey iyi giderken perşembe günü bazı olaylar patlak vermiş aile içinde.Perşembe günü aniden annesi geldi ve rahatsızım diyerek çocuğu okuldan aldı.Tabi ben de kadın hastadır diye çok üstüne düşmedim.Sonradan yardımcımdan öğrendim ki ailevi bir olay olmuş ve kadıncağız sinir krizi geçirmiş.Sonrasında çocuğu da almış.Çocuk odur budur bugün okula geldi.Zaten o günden sonra babası çocuğu annesinden almış ve annesine de göstermemiş.Bunu duyunca resmen mahvoldum.Bugün babası okula getirdi çocuğu ve bir süre bahçede beklemiş annesi gelir alır diye.Sonrasında gitmiş.Annesi beni aradı ve gelip oğlunu görmek istediğini söyledi.Ben ilk başta çekindim bir olay olur diye.Kabul edemedim.Kadın telefonu kapatırken ağlamaya başladı.Ben de dayanamadım kadını geri aradım.İdare de kabul edince hemen çağırdım.Anne oğul hasret giderdiler.Onları öyle görünce içim parçalandı.Bir süre de kadınla sohbet ettik ve gönderdik.Oğluna da tembihledi annenin görmedin tamam mı oğlum diye..Yoksa engel olurlar karşı taraf malum..Bu durumda evliliğe erkeklere lanet ettim.Hoş herkes ve her evlilik aynı olacak diye de bir kayıt yok ama ne bilim bunları gördükçe..
Gelelim 2. olaya.Malum bizim yıl sonu gösterimiz yaklaşıyor.Çocuklarımıza giysileri alındı.Yavaş yavaş ücretlerini alıyoruz.Ödeyenlere de hemen giysilerini teslim ediyoruz.Bir velime de akşam teslim ettim.Kendisi hemen okula kızıyla çıkagelmiş.Üstünde gösteri kıyafetimiz.Vay efendim kısaymış,seneye giydiremezmiş.Yaızk olmuş verdiği 50tl'ye..Ayyyy sinirden kriz geçirecektim resmen.Bir de benim laflarımı dinlemeden gitti.Giderken herkese gösteriyor.Ay resmen şeytan dedi git şu kadının saçlarını yol ellerine ver! O derece! Velilerden hiç sorun çıkaran olmadı,herkes beğendi.Hanımefendi muhalefet oldu.O kıyafetleri seçmek almak için Alaçam'dan Bafra'ya tam 4 kez gittim geldim.Ayaklarıma kara sular indi.Zamanım gitti.Paramı hiç söylemiyorum.Ben bunları hiç umursamam ve yüze vurmam hiç huyum değildir.Ama bugün resmen canıma tak etti.Yazık oldu emeklerime.Ama yağma yok.Ya kabul eder paşa paşa yada parasını geri veririm,elbiseyi de başkasına verir giydiririm.Kızı da gösteride olmaz.Ağlar durur.Bu da kızımızın resmi lütfen siz de fikrinizi belirtin.Güzel değil mi Allah aşkına?Yoksa benim algımda mı gariplik var



Ben de insanım.Benim emeklerimi kimse hiçe sayamaz! İçimi döktüm rahatladım.Bir de o kadınla yarın konuşursam tam olacak.Neyse..Size de böyle uzun iç dökme yazısı okuttum özür dilerim.Ama napayım içimde tutamadım.Gelelim kitabımıza..



Ben tarihle ilgili kitapları severim.Ahmet Ümit'i de severim.Kitapları genelde güzel olur.Bu kitap da tarih ve polisiye karıştırılarak anlatılmış.Çok fazla detay vermek istemiyorum.Hele ki kitabı alırsanız arka kapağı okumayın.Kitabı bitirince okuyun.Çünkü olduğu gibi kitabın özetini vermiş.O zaman da br anlamı kalmıyor.Ben böyle bir hataya az kalsın düşecektim ki bir arkadaşım beni uyardı sağolsun.Sizi de ben uyarmış olayım :)
Herkese iyi akşamlar.Beni okuduğunuz için ve anladığınız için çok teşekkür ederim.Sizleri seviyorum :))

16 yorum:

  1. İrem;
    Sen zaten bir kere öğretmenlik yapmakla benim gönlümü feth ettin bile
    Sabır bünyeme yüklemesi yapılmayan özelliklerden biri
    sırf sabretme özelliğiniz olduğundan siz öğretmenlere sonsuz saygım var
    şahsen ben o velinin eline saçlarını vermiştim bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Darla :) Bu söylediklerin çok iyi geldi bana :) Ben de normalde sabırlı değilim. Ama işin ucunda çok sevdiğim çocuklar var onlara sabırlı oluyorum sadece :) çok teşekkürler tekrar :)

      Sil
  2. Canım, insanla uğraştığın her meslekte bunların olması muhtemel, ama biz ince düşünceliler ne zaman böyle bir olayla karşılaşsak daha çok etkileniyoruz, ben ikinci olaydan bahsediyorum. Hem de kızcağızın elbisesi mükemmel. Modeli öyle onun. Manyak annesi anlamıyor sanırım, yerleri mi süpürseydi, gıcık işte!!! :(

    Kitap uyarısı için de teşekkürler. Beni bir durumdan kurtardın :)))

    öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayacım çok teşekkür ederim.Evet işin içinde insanlar oldu mu iş çok zorlaşıyor.Çocuklar şeker gibi ama veliler resmen dikan.İstisnalar var tabi arada :)
      Anlamadı işte ama bugün bizim müdüryardımcısı konuşunca tatlıya bağlamış.Kazanan taraf ben oldum :)
      Öpücükler benden canım :))

      Sil
  3. Canım bu sorunlar, sıkıntılar insan olan hrr yerde. 7 yıllık öğretmenliğimde neleri gördüm geçirdim bir bilsen aklın dimağın durur. Ama enerji düşürmek yok. kendini bilmezlerin densizlikleriyle gönlümüzü sıkmak yok...
    Kitabı ben çok severek okudum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dünyada en zor iş bizimki değil mi Havva :( Bu dediklerini dikkate alacağım çok teşekkür ederim :)
      Evet kitap çok güzeldi :)

      Sil
  4. Ben daha çok çocuk için üzüldüm. Yüzündeki ifadeye bakarmısın? ne kadar mutlu ve üzerindeki ne kadar yakışmış. İşte kendini bilmez insanlar bunlar. Lütfen canını sıkma, sonuçta tatlıya bağlanmış.

    Laf aramızda, o durumda ben kesin uçan tekme atardım da neyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlıya bağlandı ama ömrümden de ömür gitti diyebilirim Aslıcım :/
      Hem de çok kendini bilmezler resmen soğuttular beni gösteri işinden..
      Benim de içimden yapmak geçmedi değil çaktırma ;)

      Sil
  5. okumadım henüz bu kitabı.
    :)
    kız gayet şeker olmuş.
    :)
    anlattığın iki olay da zormuş.
    ne zor meslek.
    :)
    ilk çocuğun durumu ne zor yazık ona.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence okumalısın diyorum :) Teşekkür ederim :) Offf of bizim meslek en zor mesleklerden işin içinde veliler olduğu için..Ahh ahh sorma çok üzüyor beni...

      Sil
  6. allah o adamın cezasını versin.çocuğu kullanan kadın yada adam herkimse nefret ediyorum.o çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var.senin yerinde olsam babasıyla konuşurum yada okulda rehber öğretmen varsa onla konuşup babayı çağırın.hatta biraz atıp tutun işte değişti üzgün,durgun sorduk annesini özlemiş diye atında belki vicdana gelir.yarın öbürgün sizi suçlar annemden ayırdınız diye filan deyin bence.önce duygusala bağlamalı baktın olmuyo kadına kalacak artık polislemi mahkemeylemi neyle alırsa alır.içim parçalandı ya.sanki beni oğlumdan ayırmışlar gibi hissettim.ben çocuğu okuldan alır gider bi dahada yollamızdım.kadın yine iyi sabrediyo.

    YanıtlaSil
  7. irem hanım insanlarla uğraşması çok zor ama öğrenci velisiyle uğraşması ondan daha da zor.elbisenin boyu gayet güzel kız çocuklarına uzun yakışmaz zaten...kendini bilmez insanlar yüzünden moralinizi hiç bozmayınız...

    YanıtlaSil
  8. Önce istanbul hatırası sonra sultanı öldürmek okunmalı karakterler birbirinin devamı çünkü

    YanıtlaSil