21 Temmuz 2012 Cumartesi

Sineklerin Tanrısı-William Golding

Herkese günaydın :) Ayrıca herkese hayırlı ramazanlar :)
Dün annemle beraber rutin kontroller için Samsun'da hastaneye gittik.Çok şükür annemin sonuçları temiz çıktı.Gerçi daha simir testi sonucu belli değil ama yine de çok şükür :) Tabi annem mamografi çekilirken canını ilk defa epey yakmışlar.Eve omzu tutulmuş bir halde döndük.Dünden beridir kendisine kas gevşetici sürüp masaj yapıyoruz babamla beraber.Bugün daha iyi şükür :)
İşte ben de dün annemi beklerken hastanede Sineklerin Tanrısını okudum bolca.Eve gelince de dinlendim ve kitabı bitirdim.Hala etkisindeyim diyebilirim..Çocukları hafife almamamız gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu bana..Zaten çocuklarla çalışan bir insan olarak onları çok seviyorum ve değer veriyorum.Bu kitap bana bir kez daha hatırlattı..Söylenecek çok şey yok.Detay vermek istemiyorum.En iyisi alıp okumanız :)
Bu arada bu güzel kitabı bana kitaplaşalım etkinliğinden sevgili Pinnucia göndermişti.Ona buradan tekrar teşekkür ediyorum :)
Herkese keyifli ve bol kitaplı günler...

ARKA KAPAK
Sineklerin Tanrısı, günümüzde bir atom savaşı sırasında, ıssız bir adaya düşen bir avuç okul çocuğunun, geldikleri dünyanın bütün uygar törelerinden uzaklaşarak, insan yaradılışının temelindeki korkunç bir gerçeği ortaya koymalarını dile getirir. Konusu, R.M. Ballantyne'ın Mercan Adası gibi, eşsiz bir mercan adasının cenneti andıran ortamında başlayan bu roman, çağdaş toplumlardaki çöküntünün, insan yaradılışındaki köklerini gözönüne sermek amacıyla Mercan Adası'ndaki duygusal iyimserliklikten apayrı bir yönde gelişir. Uygar insanın yüreğinde gizlenen karanlığı deşerken Sineklerin Tanrısı, daha çok Conrad'ın kısa romanı Karanlığın Yüreği'ni andırır.

10 yorum:

  1. filmini izlediğimde bazı sahneleri günlerce unutamadığımı hatırlıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitabın filmi olduğunu bilmiyordum.teşekkür ederim :)

      Sil
  2. MRW: okuyup biraz hayal kırıklığına uğradığım bir kitaptı, sanırım çok daha fazlasını beklemişim, şahsen çok tavsiye etmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm...herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım :)

      Sil
  3. 15 sene önce falan okuyup çok etkilendiğimi ve kitapların çocuklarla ilgili olduğunu hatırlıyorum ama konusu hakkında aklımda hiçbir şey kalmamış. Keşke okuduklarımızı hiç unutmasak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke pınarcım...evet okuduklarımızı unutuyoruz bazen..

      Sil
  4. ben de okumuştum bu kitabı ama çoook yıllar önceydi iyi ki hatırlattın tekrar okumanın vaktidir belki de..

    YanıtlaSil
  5. annene geçmiş olsun.

    yine çok çok iyi bi kitap okumuşsun.
    1984'ü okumuş muydun.
    bi de orwell hayvan çiftliği.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım benim :)
      1984ü aldım ve en yakın zamanda okuyacağım :) hayvan çiftliğini de alacağım yakında :)

      Sil