12 Ocak 2013 Cumartesi

Franz Kafka-Milena'ya Mektuplar/David Mitchell-Bulut Atlası(Film)






Kitap Dönüşümden sonra Kafkadan okuduğum ikinci kitap..Milena adında bir kadına Kafka tarafından yazılmış mektuplardan,Kafkanın yakın dostu Max ve Milenanın birkaç yazısından oluşan bir eser...
Uzun zamandır bir kitap beni böyle etkilememişti.Tam da etkilenecek zamanımda doğru seçim yaptığıma bir kez daha inandım..
Kafkanın kalemi müthis..Mektupları okurken oradaki tüm duyguları somut bir şekilde hissedebiliyorsunuz.Bu nasıl bir aşkmış ki bu mektuplar ortaya çıkış diyorsunuz..
Eğer bir gün aşka tekrar inanabilirsem o da bu kitap sayesinde olur..Şuan bana tek gerçek görünen aşk buradaki çünkü...
Mutlaka okuyun derim.


Bulut Atlası uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi.Sinemada izleme fırsatı bir türlü elde edemedim.Araya başka şeyler girdi hep.Sonrasında kitabını alıp okuyim ardından dvdsini izlerim dedim.Kitap bana sıkıcı gelmişti ve 245.sayfada yarım bırakmıştım.Ama bugün izledikten sonra kitabı yarım bıraktığım için gerçekten utandım.İnanılmaz güzellikte bir filmdi.Gerçekçi anlatımı,oyunculuk,konu,hikaye..Muhteşemdi..Birçok oyuncuyu farklı hikayelerde farklı rollerde izleyebiliyorsunuz ve işte bu diyorsunuz..
Çok fazla detay vermeyeyim.İzlemeyen veya okumayan varsa heves kırmak istemem kopya vererek :)
Herkese şimdiden iyi pazarlar..
Sevgiler

4 yorum:

  1. Kafka en sevdiğim yazarlardan biridir ve benim için Milena'ya Mektuplar kitabının ayrı bir değeri vardır...Sizin de beğenmeniz ne hoş! Ne kadar duygu dolu ve anlamlı sözler içeriyor değil mi?

    Bulut Gölgesini ben de sinemada izleyemedim ama dvd olarak izleyeceğim inşallah:)
    Güzel bir Pazar dileklerimle...

    YanıtlaSil
  2. milenaya mektuplar çok güzel ya. kafka zaten yirminci yüzyılın en büyüğü.

    bulut atlası da çok iyiydi ama çok uzun geldi bana.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafkaya diyecek hiçir sözyok zaten :) filmi sevdim ama bana da uzun gelmişti :)

      Sil
  3. Merhabalar,

    Öncelikle emeğinize sağlık. Franz Kafka'nın Milena'ya Mektupları'ndan en çok beğendiğim 20 alıntıyı izniniz olursa ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kafkanin-milenaya-mektuplarindan-20-etkileyici-alinti/ Umuyorum siz de beğenirsiniz. 🙏🏻

    Güzel okumalar diliyorum,
    edebiyatla ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil