4 Şubat 2013 Pazartesi

Dün Günlerden BARIŞ MANÇO idi

Dün Reyyanımla sabah 10'da düştük yollara..Kabataş'ta Barış Manço vapurunu beklemekteyiz.Çünkü her sene düzenlenen Barış Manço anma etkinliklerinde bu güzel vapurda toplanılır,Barış şarkıları söylenir ve Barış Abi ziyaret edilir.Yine şarkılar eşliğinde geri dönülür.
Dün Reyyanımla böyle güzel bir günü beraber geçirdik.İstanbulda son günümdü.Reyyan da 5 yıldır İstanbulda yaşıyor ama sınavlarından fırsat bulup bu güze etkinliğe katılamıyordu.Benim için de zamanı hiç uygun düşmemişti şimdiye kadar.Çünkü hep kar kış olurdu şimdiye kadar.İlk defa Ocak ve Şubat ayları bize güzellik yaptı.8 yıldır dostuz ama ilk kez Reyyanın doğum gününü beraber kutladık ve bu etkinliğe katılabildik.Kısacası 2013 bizim için ilklerin yılı olarak başladı.
Vapuru beklerken daha Barış şarkılarını mırıldanmaya hatta bir süre sonra olduğumuz yerde delicesine dans ederken söyledik.Sonrasında vapur geldi ve hemen o atmosferi yaşamaya başladık.Bir yandan Barış sevgisi bir yandan Onun şarkılar..Harikaydı harika...Aldığım Barış Manço t-shirt'ü ile de Barış ruhunu böyle yaşarım :)

Uzun zamandır böylesine duygulu böylesine coşkulu olmamıştık...Barış abiyle büyüyen bir çocuk olarak kendimi çok şanslı hissediyorum..O her zaman başkaydı ve hep öyle kalacak..Onun öğütlerini hiçbir zaman unutmayacağım.Hatta şimdiden öğrencilerime de onun öğütlerini dinletiyorum ve inanın benim söylediğimden daha çok etki bırakıyor çocuklarda..Barış abinin büyüsü farklı tabi..
Vapur Barış abinin küçük oğlu Batıkan dj kabinindeydi ve bizi coşturdu
Sonrasında Doğukan görevi devraldı ama kalabalıktan onu fotoğraflayamadım.Hepsi çok tatlıydı..Sonrasında Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin de oğluyla aramıza katıldı.O ufaklık çok ama çok tatlıydı.Girişte onu kaybetmişler ama sonrasında bulmuşlar.Sonrasında ona da mikrofon uzattılar ve Hal hal'ı söylettiler :)Böyle bir sevimlilik güzellik olamaz.Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca da bizlerle oldu ve şarkı söyledi..Tabi dediğim gibi dans etmekten ve kalabalıktan o anları fotoğraflayamadım buradan özürler diliyorum sizlerden..

 Sonrasında hep beraber Kanlıca'ya geldik ve yürüyerek Barış Abi'ye gittik.. Ona olan görevimizi yerine getirdik..
Kanlıcaya gelince o meşhur yoğurdundan yememek olmazdı.Vapura geri dönüp yoğurtlarımızı yedik ve bizi Doğukan yeniden coşturdu.Bolca Barış şarkıları söyledik ve eğlendik..Böylece canım Barış Abimizi en güzel şekilde anmış olduk..Hani insan hatırlanmadığında ölür derler ya işte Barış Abim bu duruma hiçbir zaman düşmeyecek ben eminim..
Bu güzel etkinliklerin ardından ver elini 81300 Moda...Barış Abimin müze haline gelen evine ziyarete..



Zaten İstanbula ne zaman gelsem bu eve gitmek Reyyan ve benim için bir ritüel oldu..Çok seviyoruz burayı..Barış Abiyle iç içe oluyoruz her anında...
Giriş katını gezdikten sonra Batıkanın odasında Adam Olacak Çocuk programını izledik.Her zaman bunu yapıyoruz.Sonrasında bağışladığım Barış Abi kasetlerimi gördüm çok mutlu oldum.Onların orada İrem SUNGUR arşivi olarak geçmesi orada sergilenmesi harika bir duygu benim için :)
Ardından müzenin yazlık bahçesinde sergilenen Barış Manço takılarına baktık ve hayran kaldık hepsi harikaydı..Bir dahaki gelişimde orada gözüme kestirdiğim bilekliği alıcam ki ona bayıldım :)
İşte böyle sevgili blogger dostlarım..Harika bir gün yaşadık Reyyanımla..Barışla dolu dolu bir gün...
Bu sabah da artık Alaçam'a evime geldim.Bir hafta da evimde dinlenip yeni döneme hazırlanma vakti şimdi benim için :)
Herkese sevgiler...


4 yorum:

  1. Bu yıl insallah hep ilklerin yılı olmaya devam eder! Barış Mançoyu anmak, çok iyi yapmışsınız ben böyle bir vapur olduğunu bile yeni öğrendim :) Onun şarkılarıı ne güzell şarkılar değil mi??
    Buarada seni blogumda MİMledim bunuda söylemek isterim. Şimdiden iyi tatiller!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah çok teşekkür ederim :)
      barış abi bitanedir :) öğrendin en azından bak seneye sen de katılırsın..bu 5-6 yıldır süren bi gelenek :)
      mime hemen bakıyorum
      sevgiler :)

      Sil
  2. Bende yeni öğrendim belki seneye bende katılırım aranıza çok güzel birgün geçirmişsiniz resimler ve yazılar bunu en güzel şekilde anlatmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah katılabilirsin seneye görüşmek dileğiyle o zaman :)

      Sil