5 Nisan 2013 Cuma

3 Kitap :)

Sizlerle kitap paylaşmayalı olmuş bayağı.Tabi ben o arada boş durmadım.Bir tur memleket havası aldım.Candostlarımı gördüm,o sırada da okudum,kafa dinledim geldim :)
Bu kitabı Ordu'ya gitmeden önce bitirmiştim.Epey oluyor anlayacağınız okuyalı.Canım annemin bana hediyesi oldu bu muhteşem kitap.İlk Nazım,ilk şiir kitabım.Bundan sonra da başucu kitabım olacak bu harika kitap...
İçinde 4 tane de cd var.Çok sevdiğim Genco Erkal'ın harika sesinden.Okuduktan sonra dinlemek bana ilaç gibi geldi.Bundan sonra ne zaman ruhumun gıdaya ihtiyacı olursa bu cdleri dinleyeceğim ve bu kitabı okuyacağım.Kesinlikle tavsiye ederim.Söz konusu Nazımsa gerisi teferruattır bence.En sevdiğim şiir de bu oldu."Hasret"


Bunlar da en çok etkilendiğim satırlar oldu.


ARKA KAPAK
Ne güzel şey hatırlamak seni.

Sana tahtadan bir şeyler oymalıyım yine:

bir çekmece

bir yüzük,

ve üç metre kadar ince ipekli dokumalıyım.

Ve hemen

fırlayarak yerimden

Penceremde demirlere yapışarak

hürriyetin sütbeyaz maviliğine

sana yazdıklarımı bağıra bağıra okumalıyım...

Nâzım Hikmet'in seçme şiirlerinden oluşan Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni kitabı, kitap ve kitapla birlikte verilen 4 CD ekinden oluşuyor.

CD'lerde sanatçı Genco Erkal'ın sesinden dinleyeceğimiz 51 Nâzım şiiri, şairin hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten, sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim yapılarak hazırlandı.

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni kitabındaki Nâzım Hikmet şiirlerinden bazıları ise şöyle: Hasret, Sesini Kaybeden Şehir, Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri, Karıma Mektup, Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni, Karlı Kayın Ormanında, Ceviz Ağacı, Mavi Liman, Kara Haber ve Henüz Vakit Varken Gülüm.

"Genco Erkal'ın sesinden Nâzım Hikmet Şiirleri'ni seçerken, YKY'nin (daha önceden Memet Fuat'ın yönetiminde yayımlanan) Nâzım külliyatının sırasını gözettik. Bu çalışma sırasında Nâzım'ın hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten örnekler seçmeye çalıştık. Genco Erkal'ın önerisiyle listeye ekler de yaptık. Sonuçta Nâzım'ın sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim ortaya çıktı.

Bazı şiirler uzun şiirlerin parçası ya da adsız (bazen de başlıklı) olduğu için, CD listesinde ve içindekilerde, arandığında kolay bulunsun diye, bilinen ve hemen hatırlanan ilk dizelerini, köşeli parantez içinde belirttik. O yüzden içindekiler listesi ile CD listesinde küçük farklılıklar oluştu.

Nâzım külliyatından yalnızca Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan parçalar almadık. Belki bu bizi yeni bir çalışma yapmaya yöneltecektir."

Güven Turan - Raşit Çavaş

Bu kitabı Ordu'dan dönüşte Samsun'da aldım.Gezmeyi bırakıp tüm vaktimi akşama kadar,hatta Alaçam'a dönüş yolunda bile bu kitapla geçirdim.Rüştü Onur...22 yaşında verem yüzünden kaybedilen,çok fazla tanınmasa da kendisi hakkında "Kelebeğin Rüyası" adlı filmle bilgi sahibi olduğumuz şairin sevdiği kadına yazdığı mektuplardan ve şiirlerinden oluşan çok güzel bir kitaptı.Okumanızı tavsiye ederim.Ben çok beğendim.

ARKA KAPAK
Rüştü Onur, 1920'de doğmuş 1942 yılında ölmüş. Kısacık bir ömür... Ama yürek yakan şiirler ve mektuplar yazmış.

Günışığına çıkmamış mektupları ve şiirleri ilk kez bu kitapta bir arada.

Yılmaz Erdoğan'ın önsözüyle...

Rüştü Onur'un kısacık hayatı ve Mediha'ya olan derin aşkı, Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği ve oynadığı Kelebeğin Rüyası filmiyle de beyaz perdede.

"Son yıllarda Zonguldak üç büyük yetenek yetiştirdi: Biri Rüştü Onur..."

-Orhan Veli-

"Gamlı gecelerin öncüsü Rüştü, artık hatıralarım arasına geçti."

-Behçet Necatigil-

"Rüştü Onur'un kısa bir şiir yaşantısı oldu. Her gün sıtma geçirirdi. Şiir sıtması."

-Salâh Birsel-

"Rüştü Onur, Türkiye'de geç başlayan bir hareketin bayrağı altında şiir yazıyordu."

-Oktay Rifat-

"Rüştü Onur şiirleriyle hayatını, daha doğrusu ölümünü bir arada götürmüş."

-Cemal Süreya-

"O, insan kardeşlerine hep yaşam sevincinden, insancıl duygulardan söz etti."

-Doğan Hızlan-

Ben kitap okurum da o okuduğum yazarlardan biri de Tess olmaz mııı??Tabi ki oluuurrr.Tess olmazsa olmazlarımdan artık bilen biliyor.Onun polisiye kitaplarının tutkunuyum.Her 2-3 kitapta bir muhakkak araya onu sıkıştırıyorum.Bu kez de kendisinden Kan Gölünü okudum.Bu kitap uzun zamandır alıp okumak istediğim bir kitaptı.Nihayet aldım ve kitaplığımdaki tek Tess eksiğini de tamamlamış oldum mutluyum :)
Fazla detay vermek istemiyorum kitapla ilgili.Ama konusu çok ilgi çekiciydi.Soluksuz okudum.Elimde uzun süre kaldı çünkü malum memleket ve başka kitaplar girdi araya :)
Ama sonu bana yine biraz oldu bittiye gelmiş gibi de olsa bence yine de süperdi.Okuyunuz efendim.Tavsiye olunur.
Herkese keyifli,bol kitaplı-filmli-gezmeli ve neşeli hafta sonları :)))

ARKA KAPAK
Anne Rice vampirler için neyse, Gerritsen de tıbbi gerilim romanları konusunda odur... palmerdan iyi, Cooktan iyi...evet, hatta Crischtondan bile daha iyi.STEPHEN KING Dekor olarak Stephen Kingin arka bahçesini kullanan Crichton tarzı tıbbi bir gerilim romanı... KAN GÖLÜ, gerilim ve bilimin mükemmel bir karışımı.

1 yorum:

  1. oo ne güzel yapmışsın azalsın kitaplar 1@84 'ü bekliyorum , ne zaman diye:)

    YanıtlaSil