5 Mayıs 2013 Pazar

Sinan Akyüz-Şahika Feraye

Herkese merhaba :)
Dün akşam Sinoptaydım.Yanıma bu güzel kitabı da almıştım.10 gündür elimdeydi.Aslında kısa sürede bitebilecek ve kolay okunan bir kitap.Ama ben sevdiğim bir arkadaşımı da beklediğim için elimde uzun süre kalmış oldu.Kitabı beraber okuduk.Çok mutlu oldum.Deryacımla bu etkinliklerimize yine başka kitaplarla devam edeceğiz :)
Kitabımız Çanakkale Savaşı sırasında geçiyor.Yaşanmış bir öyküden uyarlanmış.Şahika ve Feraye adlı iki kardeşin öyküsü.Bu kardeşler babalarının bir sözü sonucu kendilerini ilk isteyenlere varırlar.Bir tanesi çok mutlu olur eşine aşık olur.Ama diğeri aynı şekilde olmaz.Hatta kardeşlerden biri diğerine "abla senin kaderin benimkini de yazmış" gibi bir cümle kurdu ve bu beni hakikaten çok etkilemişti.Bu yazarın okuduğum ikinci kitabı.Daha önce kendisinin İncir Kuşlar adlı kitabını gözyaşları içinde okumuştum.Bu kitap da yer yer beni çok hüzünlendirdi yer yer çok sinirlendirdi.Macit adlı karakteri elime verseler resmen bir kaşık suda boğabilirim o derece sinir oldum.Genelde güzel olan bu kitabın sadece sonu beni pek tatmin etmedi.Onun dışında okuyun diyebilirim.
Şimdilik benden bu kadar :)
Yarın sizlerle Sinop-Gerze yazımı ve fotoğraflarımı paylaşacağım :)
İyi haftalar sevgiler :)

ARKA KAPAK
“Abla.”

“Efendim.”

“Biliyor musun?”

“Neyi?”

“Senin kaderin benimkini de yazmış…”

Savrulan Hayatların Hikâyesi

1900’lü yılların başı, Biga…

Savaştan yorgun düşmüş bir millet, bir çiftlik ve zengin bir aile. Bir yemin ve o yeminle vicdanı arasında sıkışıp kalmış bir baba... Gün gelir kader zarını atar ve hayatlar savrulur dört bir tarafa.



İncir Kuşları, Piruze-Şam’da Bir Türk Gelin, İki Kişilik Yalnızlık gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden genç yaşta Ürdün’e gelin giden iki kız kardeşin gerçek yaşam öyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız.



Bu romanı elinizden bırakamayacaksınız…

Tarih, kader ve aşkın mükemmel bir karışımı…

4 yorum:

  1. AYNEN KATILIYORUM
    İNCİR KUŞLARINI BENDE GÖZ YAŞI ,LE OKUDUM
    BU K,İTABIDA KEYİFLE BİTİRDİM

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel bir kitap yazarin her kitabi okunuyo okutturuyo ;) bol okumali gunler ;)

    YanıtlaSil
  3. okumayım bunu ben.
    :)
    gez bakalıım neşeli ol hep.
    :)

    YanıtlaSil
  4. İncir Kuşları nı da okudum..günde 2 kitap bitiriyoru.. bu ktapıda alıcm.

    YanıtlaSil