18 Kasım 2013 Pazartesi

Hakan Günday-Daha / Harper Lee-Bülbülü Öldürmek

Herkese iyi akşamlar sevgili blogger dostlarım...şuana kadar gayet keyifle blogumun başına oturmuştum ki çocukluğumun bir değerli insanını daha yitirmiş olduğumuzu öğrendim ve tüm keyfim kaçtı...
Saygıdeğer üstad Nejat UYGUR...Işıklar içinde huzurla uyu...Seni hiçbir zaman unutmayacağız...2013 artık bizden ne kadar daha değerli insanı alacaksın merak ediyorum.Dilerim bu son olur...29 Aralık 2012 günü zaten benim için belliydi berbat bir yıl olacağın.Artık bir an önce defol git ve yerini (umarım seni aratmaz) 2014e bırak...Neyse gelelim kitaplarımıza...


Bu sefer Hakan Günday okumalarım kısa aralıklı oldu.Kinyas Ve Kayra'nın erkisi halen sürerken üstüne son kitap Daha okununca açıkçası bana tam bir tokat gibi oldu.Zaten her Hakan Günday kitabı bitişinde tokat yemiş gibi oluyorum.Gaza var 9 yaşında insan tacirliği yapıyorlar babasıyla...O sırada insanlara yapmadığı kötülükler kalmıyor tabi..Kendisi de birçok travma yaşıyor bu sırada...Okurken çok yerde ağzım açık kaldı,hatta iğrendiğim yerler bile oldu.Ama yazar,kitap kendini okutuyor mu? EVET hem de nasıl...
Kısacası ben gibi bir Hakan Günday hastasıysanız hemen alın okuyun derim.Yazarın tüm kitaplarını edindim geçtiğimiz haftalarda.Hepsini aralıklarla okuyacağım.Bu arada kitap ağacı grubumuzdan canım Arzu Ablacım Hakan Günday'ın Gaziantepteki Don Kişot Kitabevindeki imzasına katılacak ve bizlerden bol sevgi selam iletecek kendisine :) Ablaaa seni çok çok çok ama çok kıskanıyorum bu konuda :D Bak yine kulaklarını çınlatmış oldum der kocaman öperim :*

ARKA KAPAK
 
“Sen doğmadan iki sene önce... Bir tekne vardı, hiç unutmam, adı Swing Köpo... Rahim diye bir itin teknesi... Neyse, yükledik malı... En az 40 kelle var. Biri de hasta. Nasıl öksürüyor, bir görsen! Bitmiş herif! Kim bilir kaç yaşında, belki yetmiş, belki seksen...”
Babam bir katil olmasaydı, ben de olmayacaktım...


Biten 2.kitabım da kitap ağacı grubumuzla okuduğumuz 3.kitabımız Bülbülü Öldürmek oldu.Bu kitap yazarın ilk ve tek kitabıymış ve Pulitzer ödüllü.Aslında ödüllü kitaplara ve yazarlara yaklaşımım biraz önyargılı yaklaşırım.Ama bu kitap beni farklı düşünmem konusunda uyarmış oldu sanki...Çünkü çok beğendim ve bitmesini hiç istemedim okurken.
30lu yılların Amerikasında bir zencinin bir beyaza tecavüz ettiği iddia edilir ve zenci mahkemeye çıkarılır.Tüm üyeler beyazdır ve daha önce zenciler lehinde bir karar verdikleri de bilinmemektedir.Bu hikaye 9 yaşında bir kız çocuğunun gözünden bize aktarılıyor.Dili üslubu harika..Ayrıca ben çocukların gözünden anlatılan kitapları ayrı bir seviyorum.Sanırım çocuklarla çalıştığım ve onları çok sevdiğim için :)
Kısacası bu kitabı hala okumadıysanız alıp okuyun ve ardından da bir an önce filmini izleyin derim.Bizler yakın zamanda kitap ağacı film kulübümüzle okuyacağız :)

ARKA KAPAK
 Bu kitap Amerikan Kütüphaneciler Birliği'nce yüzyılın en iyi romanı seçilmiştir.

Uzun süredir en çok aranan kitaplar arasında yer alan Bülbülü Öldürmek yeniden piyasada...

"İstediğiniz kadar şakrak kuşu vurabilirsiniz ama bülbülü öldürmek günahtır, bunu asla unutmayın."

Amerika'da 1930'ların Güney Eyaletleri'nden birinde bir zenci beyaz bir kızın ırzına geçmekle suçlanır. Önyargılar, şiddet ve riyakârlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından keyifli bir dille bize aktaran roman, aynı zamanda kent halkının vicdanına karşı tek başına karşı koyan bir erkeğin mücadelesini de anlatıyor.
Tüm zamanların en çok sevilen klasiklerinden olan Bülbülü Öldürmek, 1960 yılında yayınlandığından bu yana birçok saygın ödül kazanmıştır.
Pulitzer Ödülü de kazanan roman, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada otuz milyondan fazla satmış ve ünlü yıldızların başrolünü oynadığı film, Oscar kazanmıştır.


Son olarak paylaşmak istediğim bir şey var. O da bu yılki okuma durumum :) bu yıl Vikitapta 100 kitap hedefimi çok şükür tamamladım aynı zamanda Bülbülü Öldürmekle 1 fazla okumuş oldum :) Daha da devam edecek yıl bitene kadar :) 2014 yılı hedefime henüz karar vermedim ama sanırım o da 100ün üstünde bir rakam olur :)
Şimdilik benden bu kadar dostlar..
İyi geceler sevgiler :)

5 yorum:

  1. DAHA beni de çok sarstı Bülbülü Öldürmek yıllar önce okumuştum , çok sevgiler ...

    YanıtlaSil
  2. Daha 'ya var daha ya:)Hedef tamam diyorsun , maşallah :)

    YanıtlaSil
  3. hakan günday okuycam daha.
    bak tamam mıyız yazımı oku ve o filme git.
    film gündayla ilgili.

    :)

    diğerini okudum kii.
    :)

    YanıtlaSil
  4. okumuşsun yazımı zaten kiii şimdi gördüüm.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Biten kitaplar epey güzelmiş,paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil