12 Temmuz 2014 Cumartesi

2 Film Birden :) Arı Kovanına Çomak Sokan Kız / Kendime İyi Bak


İsveçli yazar Steg Larssons'ın Ejderha Dövmeli Kız serisini bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum.Haa eğer varsa bence kendisiyle önce kitaplarda daha sonra filmlerde muhakkak tanışın derim.Seri Ejderha Dövmeli Kız,Ateşle Oynayan Kız ve son olarak Arı Kovanına Çomak Sokan Kız şeklinde sonlanıyor.Tüm kitapları okumuş ve filmlerini de izlemiş biri olarak aniden son filmi izlemediğimi farkettim.Üstelik aylaaarrrr öncesinden dvdsini de arşivime koymuştum.Bendeniz hemen eşofmanlarımı giydim.Dvdye de filmi taktım cup koşu bandıma.Hem sporumu yaptım hem filmimi izledim.Tavsiye ederim süper oluyor.
Neyse gelelim filmimize.İlk filmde ve romanda kızımız Lisbeth üvey babası tarafından tecavüze ve işkenceye maruz kalıyor ve olaylar bu şekilde başlıyordu.İkinci romanda ve filmde üvey kardeşi ve babası intikamlarını almak için Lisbethin peşine düşerler ve onu ağır şekilde yaralarlar.Bu arada üvey baba da pek iyi durumda değildir.İşte son filmde de Lisbeth işlediği suçlardan(!) daha doğrusu kendisini savunduğu için bir süre mahkeme karşısında yargılanır ama asıl suçluların kimler olduğu ortaya çıkınca aklanır.
Ben okuduktan sonra roman uyarlamarını izlemeyi tercih ediyorum.Her ne kadar kitap kadar başarılı olmada da bu film de güzeldi.Ama ben diyeyim sakın ha hollywood yapımlarını tercih etmeyin.Zira İsveç yapımları bence çok daha iyiydi.



2.film ise bu akşam izlediğim bir film oldu.Şuan taze taze yazıyorum diyebilirim.
Kendime İyi Bak bir Türk filmi.Fragmanlarını gördüğümde ben bu filme bir gideyim diye düşünmüştüm.Ama gittiğim hafta malesef gösterimden kalkmıştı.İnternete düştüğünü görünce hemen yine aynı durum.Eşofman ve doğruca koşu bandı.Film 88 dakika.Bildik bir konusu var aslında.Çoğumuz yabancı değiliz eminim.Emre evlilik arifesinde eski sevgilisini hatırlar.Ama onunla ilgili bilmediği çok fazla şeyler vardır.Ona düğün davetiyesini ulaştırmayı planlarken bunları öğrenir.Burada eski sevgiliyi Aslı Tandoğan,gelin adayımızı da Begüm Birgören canlandırıyor.Oyuncular rollerine cuk oturmuştu.Akıcılığı güzeldi.Hani sonlara doğru epey duygusallaştı.Fakat dediğim gibi izlerken "haaaa şu konu" diye söyletiyor size.Filmde hoşuma giden birkaç şeyden biri de müziklerdi.Jehan Barbur bolca size ziyafet veriyor diyebilirim.
Filmler hakkında şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.Sevgiler :)


2 yorum:

  1. Ejderha Dovmeli Kiz in 3 romanini da bir solukta okudum. Filmleri sahane olmasa da dedigin cok dogru Isvec yapimlari digerine bin basar.
    Kendime Iyi Bak filmini de dun digiturkte kaydettim yarin sabah izlemeyi dusunuyorum , gerci cok bir beklentim yok ama gorecegiz :))

    YanıtlaSil