5 Ekim 2014 Pazar

Veee Eylül Okumalarım :)



HAYDEN HERRERA-FRIDA / Bu kitap benim için çok özeldir.Çünkü 2009 yılında öğretmenliğe atandığımda ilk maaşımla kendime aldığım ilk kitaptır.Alındıktan uzuunnn zaman sonra okunmuş olsa da özel işte o kadar.Salma Hayek'in başrolde olduğu Frida filmi bu kitaptan uyarlama yapılmış.Çok güzeldi.Her ayrıntısıyla Frida Kahloyu tanıyorsunuz bu eserler.Üzerine filmi de izlerseniz tam oturuyor taşlar yerine.Hatta bizim kitap ağacı grubumuzun eylül ayı filmi Frida idi.Ben 3.kez izlemiş oldum onlarla.Paylaştığım görselimle de bir sonraki filmi seçme şansını elde etmiş oldum.İnstagramda Iroshjum olarak arama yaptığınızda beni bulabilir ve görseli de görebilirsiniz :)

SİNAN YAĞMUR-AŞKIN GÖZYAŞLARI(TEBRİZLİ ŞEMS) 2.defa okumuş oldum bu romanı.Kendisi bana kitap grubumuzun konyadaki dostlarından olan Özgür abiden hediye gelmişti.Üstelik adıma imzalı şekilde.Çok teşekkür ederim abi tekrar :) Hz.Mevlana ve Şems arasındaki muhabbeti herkes bilir.Bu roman da Şemsin gözünden anlatıyor bize yaşananları.Okurken huzur bulduğum yegane romanlardan kendisi.Bu bahaneyle serinin diğer kitaplarını da okumuş oldum.

SİNAN YAĞMUR-AŞKIN GÖZYAŞLARI(HZ.MEVLANA) İşte olanları bir de Mevlana'nın gözünden okuyorsunuz.Gerçekten onlar gibisi hiçbir zaman olmamış ve bence olmayacak da...Mesneviyi yeniden okuyasım geldi o derece...

SİNAN YAĞMUR-AŞKIN GÖZYAŞLARI (KİMYA HATUN) İlk defa Mevlana'nın üvey kızı Kimya Hatun ile ilgili bir eser okumuş oldum Sinan Hoca sayesinde.Kimya Hatun aslında hristiyan bir kadınmış.sonradan müslüman olmaya karar vermiş.Babasını kaybettikten sonra annesi Kerra Hatun hz.Mevlana ile evlenmiş.Bu şekilde Şems ile tanışmış ve ona aşık olmuş.Evlenmişler ama hiçbir zaman gerçek anlamda karı-koca olmamışlar.Ama aralarında aşk bir o kadar da güzeldi...Kalemine sağlık Sinan Hocam diyorum...

ZÜLFÜ LİVANELİ-ARAFAT'TA BİR ÇOCUK/ Yine harika bir öykü kitabıydı Livanelinin kaleminden.İzmirden Ferda ablamın hediyesiydi bana.Çok teşekkür ederim ablacım :)
İki kültür arasında sıkışıp kalmış insanları konu alıyordu.Allah kimseyi vatanından ayrı düşürmesin dedim kitabın sonunda.Tavsiye edilir.

ZÜLFÜ LİVANELİ-SON ADA/ Günümüz zamanına o kadar çok dokundurma vardı ki bu romanda.Tam zamanında okumuşum dedim her sayfasında.Her şeyi nasıl yok ettiğimizi,nasıl savuruduğumuzu ve hiçbir şeyin kıymetini bilmediğimizi çok güzel vurgulamış bu roman.Ayakta alkışladım bu kitap bittiğinde yazarı.

TUNA KİREMİTÇİ-SONUN GELDİ SEVGİLİM/ Eylül ayında dişçiye dolgu için gittiğimde doktorun gelmesini beklerken migrostan tesadüfen aldığım bir romandı bu.Çok beklentim yoktu.Daha doğrusu Kiremitçi belki bu defa bir değişiklik yapar ve polisiye yazar dedim ama olmadı.Çerezlik bir kitaptı bence.Zira aldığım gün hemen bitiverdi.Okumasanız da çok bir şey kaybetmezsiniz.

JOHN VERDON-PETER PAN ÖLMELİ/ Kitap ağacı eylül romanımızdı Peter Pan Ölmeli.5 günde zor bitirdim diyebilirim.Bu yazarın tarzını da dilini de sevemedim.Acaba çeviriden kaynaklı olabilir mi merak ediyorum.Ama bir daha Verdon OKUMAM!

PAULO COELHO-ALDATMAK/ Paulo Coelho sevdiğim yazarlar arasında yer alıyor olmasına rağmen bu kitabını almayı-henuz- düşünmüyordum.Ama o kadar çok okuyan gördüm ki merakıma yenik düştüm.Güzel ve başarılı bir kadın var başrolde.Evliliği de eşi de gayet iyi.Ama farklı heyecan farklı arayışlar içine düşüyor ve kendisini sürekli eşini aldatırken buluyor.Kitabımızın adı da buradan geliyor.Ben kitabı beğendim.Ama şunu da söylemeliyim ki yazarın çok daha güzel romanlarını okudum.Simyacı,Zahir,Elif,Brida gibi :)

YKY YAYINLARI-KAHLO/ Frida ile ilgili okuduğum 3.kitap oldu.Yapı Kredi Yayınlarının ressamlar serisinden ilk aldığım eser oldu.İçinde hem Kahlo'nun hayatını hem de ayrıntılarıyla eserlerini anlatıyor.Çok çok güzel bir yapıt olmuş.Devamlarını da alacağım en kısa zamanda.

HAKAN GÜNDAY-ZİYAN/ Hakan Günday ile başka bir roman yazana kadar jübilemizi yapmış olduk bu kitabıyla :( Askerlik döneminde bir erin yaşadıklarını konu alıyor ve yine çok çarpıcıydı tabi...

TEZER ÖZLÜ-ZAMAN DIŞI YAŞAM/ Tezer Özlü'ye ait okumadığım tek kitaptı.Bir gece oturmuşken onu okumak istedim.40 sayfalık kısacık bir kitaptı ama çok derindi yine...

E.L. JAMES-GRİNİN ELLİ TONU/Alalı nerdeyse 2 yıldan fazla oldu ama ben ancak yeni okudum.Ha okumadığım için bir şey mi kaybetmişim? hayır tabiki de.Hatta devamlarını okumadım direkt başkasına verdim.O bakımdan burada fotoğrafı yok şuan.Olmaz olsun böyle seri.Hiç sevmedim.Filmini de ancak internete düştüğünde belki izlerim.Asla para vermem.

ASLI ERDOĞAN-BİR DELİNİN GÜNCESİ/ Aslı Erdoğan'ı seviyorum.Kalemi tarzı tam benlik.Kendisinden çok şeyler kattığı bu kitabı da yine harikaydı.Tavsiye edilir.

TESS GERRITSEN-HASAT/ Tess ablamızın bu kitabı uzun zamandır piyasada yoktu.Sağolsun Doğan Kitap feryatlara daha fazla dayanamadı ve kitabı yeniden bastı.Tessin ilk kitabıymış bu.Tamam heyecanlı filan güzeldi ama ben pek de beklediğimi bulamadım.Ama Tess severler yine de arşivinize benim gibi katın siz de :)

İşte bu kadar :) Buraya kadar sabırla okuduysanız eğer teşekkür ederim çokça :)
Herkese güzel bir bayram diliyorum,hayvanların eziyet gördmediği,fakirin doyduğu bir bayram olsun inşallah.
Sevgiler...


8 yorum:

  1. bu yazılarını görünce kıskandım sanırım
    neden bilmiyorum ama evet çok kıskandım
    okuyan gözlerine yorumlayan güzel yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ah yine harika bir hızz :) Bir solukta okudum 3 yazıyı da :)

    YanıtlaSil
  3. Oyyy İrem'cim ne güzel kitaplar okumuşsun.
    İyi bayramlar sizede. Öptümmm seni. :)

    YanıtlaSil
  4. Kahlo ' yu ben de istiyorum. Çok güzel kitaplar okumuşsun , harika. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  5. Okunası ne çok kitap var :)

    YanıtlaSil