16 Ocak 2013 Çarşamba

Uğur Yücel-Yağmur Kesiği

Kitabı aslında dün bitirdim.Ama dün yazmak gelmedi içimden..Bu aralar böyleyim..Pek bir şey yapasım gelmiyor..Havalardan kaynaklı olsa gerek.Geçecek..
Gelelim kitabımıza..Kitap oyuncu üstad Uğur Yücel'in ilk kitabı.Kendisini şimdiye kadar hep oyuncu kimliği ile izledik ve çok sevdik.Ben kendisini ne zaman izlesem bundan her zaman zevk almışımdır.
Kitabı sevdim.Ama tarz biraz alışılmışın dışında.Biraz argo kelimeler de içeriyor.Bunlar öykülerin arasına karıştığı için pek rahatsız etmiyor.Okumanızı tavsiye ederim.Sevilen kişileri farklı yönleri ile de görmek gerekir diye düşünüyorum :)
Sevgiler

ARKA KAPAK
Lefteri üç gün toprak altında kalmıştı... Sırtında kırbaç izleri. Sırtı paramparça. Karnını deşip kemiğe saplanmış lakerda bıçağı.

Köpekler burunlarını toprağa vermiş, en pes seslerden ağlıyor. Denizkızları bir bir gırtlaklarını kesip kayalara vuruyor diri bedenlerini.

“Ave Maria” söylüyor koro.

“Allahümme salli âlâ seyyidina Muhammed,” diye bağırıyor kurbanlık koyunlar.

Karlar örtüyor eflatun şallarını köyün üstüne.

Lefteri’yi çarmıha gerdiler.

Ve o hiçbir şey demedi.

Rakılar, esrarlar ağladı.

“Ölüm Allah’ın emri ayrılık olmasa,” dedi kedi imam.

Helal ettiler haklarını.

Lefteri gömüldü.

Sevgilisi Melina Ratsis’in yanına.

Sarıldılar.

Bıçağı söktü aldı karnından Melina. Bir bir yaralarını sevdi okşadı. Gözlerini öptü. Saçlarını koparıp bedenine sürdü. Mezarın diplerine çekti Lefteri’yi. Çekildikçe su geldi çekildikçe deniz, indikçe tuz geldi burnuna. Balıklar öptü gözlerini. “Derin nefes al sevgilim,” dedi Melina. Son nefesini aldı Lefteri.

Daldılar derinlere derinlere. Denizkızı Melina sevdasına kavuştu. Denizin bittiği yerlere gittiler, Karya mezarlarına, yüksek manastırlara...

Onlar çağırmadı bu olup biteni. Bu felaket klavyeleri. Bu yarılmış kar tepelerinden fırlamış ten kokusu.

Oluk oluk.

Onlar bağırmadı.

3 yorum:

  1. iremciğim öncelikle geçecek emin ol...Umarım ki çabuk olsun, çok üstünde durup canını sıkmak istemediğimden , hiç yazmadım bunun için ama kıymetlisin benim için...Bu arada bu kitap için nasıl kıskandım seni hiç anlatamam ama sipariş verdim yakında gelecek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylemcimm çok teşekkür ederim..ben de çabuk geçmesi için elimden geleni yapıyorum..olacak zamanla sanırım...
      sen de benim için kıymetlisin..
      şimdiden keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Merak ettiğim kitaplardan buda.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil