31 Aralık 2013 Salı

Tess Gerritsen-Sessiz Kız / Aslı Erdoğan-Kırmızı Pelerinli Kent


Yine bir Tess ve yine bayıldığım ikili Rizzli&Isles :) Daha ne isterim ki..Tess yine harika ve soluksuz bir roman çıkarmış ortaya.
Boston'un Çin mahallesinde meydana gelen bir cinayet ve ardında kalan kesik bir el. Ve bu cinayetle bağlantılı daha birkaç olay...Bildiklerinden dolayı sessiz kalmayı tercih eden Sessiz Bir Kız...
Çoğu bölümde ağzım açık kaldı ve hadi artık nasıl bitecek acaba dediğim bir romandı.Zaten Tess abla artık bir fenomen bence.

ARKA KAPAK
"Sessiz Kız Tess Gerritsen'in en iyi romanlarından biri."
-Associated Press-

Boston'daki Çin Mahallesi'nde kesik bir el bulunur. Ardından bir binanın çatısında da elin sahibi. Simsiyah giyinmiş bir kadındır bu ve boğazı bir kılıçla kesilmiştir. Cesedin yanında bulunan susturuculu silah ise akla kiralık katil olasılığını getirmektedir.

Araştırmaları, Maura Isles ile Jane Rizzoli'yi on dokuz yıl önce Çin Mahallesi'ndeki bir restoranda yaşanan tüyler ürpertici bir katliama ve bu katliamla bağlantılı görünen kayıp kızlara götürür. Tanıklıklarına başvuramadıkları bu kızlardan biri, bütün olayların kilit noktasındadır ve söyleyecek çok şeyi vardır.

"Nefes kesici… Gerilim yüklü, heyecan dolu bir macera."
-Times Record News-
(Tanıtım Bülteninden)


2013ün son kitabı oldu bu kitap.Aslı Erdoğan'dan okuduğum üçüncü kitap..Rio De Janerio'da yaşayan bir Türk olan Özgür'ün yaşadıkları,hissettikleri ve tanık oldukları..İlk başta bu romana hemen alışamadım.Çünkü bilmediğim bir kültürde geçiyordu.Ama sayfalar ilerledikçe kitap beni de içine aldı.Yine yazar tarzını konuşturmuş oldu benim için.Aslı Erdoğan'ı zaten çok beğenerek okurum.Okumaya da devam edeceğim :)

ARKA KAPAK
 Brezilya'nın efsane kenti Rio'yu anlatıyor Kırmızı Pelerinli Kent. İki yılını bu kentin üniversitesinde öğretim görevlisi olarak geçiren yazar, Rio'nun gizlerine de erebilmeyi başarmış.
Uzak diyarların egzotizmiyle bir yabancı gözüyle ilgilenmiyor yazar. Tersine dünyanın öte ucundaki bir toplumu, kültürü ve coğrafyayı kendi kalem dünyasının gereci yapmış.
Bu dünya kendine özgü dili, davranış biçimleri, içkileri, doğası vb. özellikleriyle bütün kitaba yayılıyor.
Kimi zaman edebiyat yapıtları için bir toplumun aynasıdır derler ya, Kırmızı Pelerinli Kent, bir Latin Amerika toplumunu bir Türk yazarının kaleminden tanımak gibi ilginç bir serüvenle karşı karşıya bırakıyor okurları.
(Arka Kapak)

1 yorum:

  1. Bol okumalı günler. Bütün kaçırdığım postları okuyorum hiihiii :)

    YanıtlaSil