6 Nisan 2014 Pazar

Şubat Ayı Okumalarım Ve İzlediğim Filmler :)

Herkese merhaba :)
Biliyorum çok vefasız çıktım.Uzun süre bloguma hiç uğramadım,çok ihmal ettim.Oldukça yoğun bir Şubat ve mart ayı geçirdik okulca.Biliyorsunuz ki sabah 8 akşam 4.30 aralıksız tam gün çalışan br öğretmenim.Ve çocuklarım inanılmaz hareketli.Tam da stajyer kızlarımın sınav dönemi raporlu olduğu günlerdi.20 şubat-23 mart arası.Gerçi bazı günler yalnız olmadım.Ama çoğu günler 23 minikle başbaşa kalmıştım ve bu da benim tüm enerjimi alıp götürdü.Akşamları eve gelip yaptığım tek şey yemek yedikten sonra yatağa uzanım okumak ve izlemek oldu.Dolayısıyla 1 ay boyunca spor ve diyet yalan oldu.Allahtan kilo almamışım.Neyseki kızlarım geri döndü ve ben enerjimi geri kazandım.Şimdi hem spora devam ediyorum hem de daha iyiyim.
Neyse gelelim şubat ayı okumalarına ve filmlerine.Hepsini kısa kısa anlatacağım çünkü fazlalar :)

Önceliği kitaplarıma vereceğim.








1-Ateşböceğinin Şarkısı Kristin Hannah'ın okuduğum 2.kitabı oldu.Ateşböceği Yolunun devamı niteliğindeydi.İlk kitap kadar olmasa da yine de güzeldi.
2-Sokak Kedisi Bob'dan sonra devamı olan Bob'un Dünyasını bir çırpıda bitirdim.İnsan hala hayvanlara bu derece değer veren kişiler olduğunu okudukça mutlu oluyor.Tavsiye edilir.
3-Sesini ve şarkılarını çok beğendiğim Umay Umay'ın kitapları olduğunu duyunca çok merak ettim ve hemen alıp okudum.Tabi bunlar sadece 2 tanesiymiş.Devamı da gelecek inşallah.Vurucu cümleler bolluğu yaşıyorsunuz okurken tavsiye edilir.
4-Kurt Seyt Ve Shura sonrasında yazarımız Nermin Bezmen'in anneannesi olan Murkayı konu alan Kurt Seyt Ve Murka'yı da hemen alıp okudum.Ne yalan söyliyim bu aşkı Shura kadar sevmedim.Zira Murka çok sinir bozucu bir karakterdi.Sinir oldum okurken.
5-İlk defa İran edebiyatından bir yazar tanıdım.Sadık Hidayet.Kör Baykuş da kendisinin öykü kitaplarından birisiydi.Ben okurken çok sevdim.Güzel bir konusu ve üslubu vardı.
6-Orospu Kırmızı için acilen okuyunuz yorumunu yapıp 7ye geçiyorum.
7-Tam 27 günü beraber geçirdik Edgar Allan Poe ile.Birbirinden güzel öyküler vardı bu kitapta.Başucu kitabım oldu diyebilirim.Hani her gece kendinize bir öykü okumak isterseni bu kocaman kitabı alın derim.Yalnız 7 kitap bir arada olduğu için taşıması pek kolay değil haberiniz olsun :)
8-Ahhh Tess ablaaaa...Sen bir Rizzoli&Isles serisi yazarsın da ben almaz mıyım okumaz mıyım?Yine soluk soluğa okudum.Kalbim ağzımda attı resmen.Okumadıysanız elini çabuk tutun :)

Şimdiii filmler :)





1-Bi Küçük Eylül Meselesini gösterime girdiği 2.günü hemen izledim.Filmi çok beğendim.Zaten önyargım olmadan gitmiştim.Beğendiğim oyuncular oynuyordu.Konusu da güzeldi.Müzikleri ayrı güzeldi.Yalnız Farah Zeynep şu liseli kız hallerinden artık sıyrılırsa daha güzel olacak :) Ben dvdsi çıkınca arşivime katacağım.
2-Bir filmde Maryl Streep oynar da o film izlenmez miii??Bayıldım bayıldım filme.Sıcacık bir filmdi.Farklı zamanlarda yaşayan,yemek yapmayı seven 2 kadını anlatan bir filmdi.Yalnız filmi izlemeden önce yemek yiyin yoksa izlerken acayip acıkabilirsiniz benden söylemesi.
3-Tom Hanks ve Emma Thampson bir araya gelmiş ve ortaya güzel bir film çıkmış.Emma Thampson'ı despot rollerde görmeye pek alışık değilim ama bu beni rahatsız etmedi.Ayrıca Tom Hanks'i Walt Disney olarak izlemek ayrı keyifti.
4-Para Avcısı...Bu film oscar alamadı yanlış hatırlamıyorsam.Hayatımda bu derece iğrenç bir film izlemedim.Tamam Leonardo harika rol yapıyor.Hani neyin kafasında bu adam diyorsunuz ama sadece o kadar.Tavsiye etmiyorum.
5-Çağan Irmak'ın izlemediğim 1 yada 2 filmi kaldı sanırım.Tamam mıyızı izleyemediğimde çok üzülmüştüm.Çünkü bir türlü zamanı denk düşüremedim.Yine güzel bir yapım izlemiş oldum nette bulunca.En kısa zamanda dvdsini alığ arşive ekleyeceğim.

Şimdilik şubat hasılatı bunlardı efem.Bir sonraki postta görüşmek üzere :)

2 yorum: